UNICEF açıkladı: 'Çocuk ölüm ve yaralanmalarının yarısının sebebi patlayıcılar'

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 2018-2022 döneminde çocukların ölüm ve yaralanmalarının neredeyse yarısının (%49,8) patlayıcılar nedeniyle meydana geldiğini açıkladı.

UNICEF, yazılı bir açıklama yaparak patlayıcıların kullanımının yoğun nüfuslu bölgelerde özellikle çocuklar için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti. Açıklamada, kentsel savaşların artmasıyla birlikte açık savaş cephesi için tasarlanan silahların şehirler, kasabalar ve köylerde kullanılmaya başlandığı vurgulandı.

%49,8'inin patlayıcılar nedeniyle gerçekleşiyor

UNICEF, 2018-2022 yılları arasında 47.500 çocuğun öldüğü veya yaralandığı bilgisini paylaşarak, bu trajik vakaların neredeyse yarısının patlayıcılar nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Açıklamada, bu dönemde patlayıcıların ateşli silahlar veya kurşunlar gibi diğer silahlardan çok daha fazla çocuğun hayatını kaybetmesine veya yaralanmasına neden olduğu vurgulandı.

UNICEF'in bildirisinde, patlayıcıların yoğun nüfuslu bölgelerde kullanılmasının özellikle çocuklar için büyük bir tehlike oluşturduğu ve bu durumun kentsel savaşların artmasıyla daha da kötüleştiği belirtildi. Açıklamada, sivilleri, özellikle de çocukları korumanın öneminin altı çizilerek uluslararası toplumun daha etkili önlemler alması gerektiği vurgulandı.

UNICEF, bu tür trajik vakaların önlenmesi ve çocukların korunması için acil eylemlere ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Patlayıcıların kullanımının savaş ve çatışma bölgelerindeki sivil halk üzerindeki etkilerinin azaltılması için uluslararası toplumun bir araya gelerek somut adımlar atması gerektiğine dikkat çekildi. Bu çerçevede, çocukların güvenliği ve refahı için daha etkili politika ve uygulamaların hayata geçirilmesi çağrısı yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'deki hükümetten uyarı geldi: Kıtlık kabusu geri döndü!
Putin: Çin Ziyaretinde Ukrayna Krizini Değerlendirdi
ABD'den açıklama: "İsrail savunmasız bırakılmıyor"
2050'ye Kadar Beklenen Yaşam Süresi 5 Yıl Artacak: Sağlıkta Değişimler Gözlemleniyor
Sheppey Adası Hapishanesinde Zehir Skandalı: Mahkumlar Gardiyanları Zehirledi