UNICEF'ten Kahramanmaraş Depreminin Ardından Çocuklar İçin Acil Yardım Çağrısı

UNICEF, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekiyor. Türkiye ve Suriye'deki felaketin ardından çocukların güvenliği ve ihtiyaçları için hükümet ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapılıyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıl dönümünde çocukların yaşadıklarını ele aldığı bir açıklama yayımladı. UNICEF, Türkiye ve Suriye'deki en ölümcül depremlerin ardından felaketin çocuklar üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Depremlerin, ailelerin güvenilir su, eğitim ve sağlık gibi hizmetlere erişimini kısıtladığı ve savunmasız çocukların korunmasını zorlaştırdığı belirtildi. 

UNICEF'in, ortalama 2,4 milyonu çocuk olmak üzere 4,7 milyon kişinin ihtiyaçlarını karşılamak için hükümet ve sivil toplum kuruluşlarıyla çalıştığı ifade edildi. UNICEF İcra Direktörü Russell ise açıklamada, depremlerin Türkiye ve Suriye'deki milyonlarca çocuğun yaşamını altüst ettiğini ve hükümet desteği ile insani yardımların, ailelere yeniden hayata dönme imkanı sağladığını belirtti. Russell ayrıca, etkilenen çocukların durumunun hala iyileşmeye devam ettiğini ancak "hâlâ yapılması gereken çok şey olduğunu" vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Meydana Gelen Selde Ölü Sayısı 158'e Yükseldi
ABD, İsrail Liderlerine Yönelik Yakalama Kararını Eleştirdi
Trump'ın Sus Payı Davasında Cohen İtirafı: Trump Organization'dan Para Çaldım!
"İsrail ile ABD, Filistin devletinin kurulmasını engelliyor"
Londra-Singapur Uçağında Korku Anları: Türbülans Nedeniyle 1 Ölü, 30'dan Fazla Yaralı!