Üniversite öğrenci temsilcileri TBMM'de

Aralarında İstanbul Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi'nin de bulunduğu köklü üniversiteleri bölerek yeni üniversiteler çıkaracak yasa tasarısının görüşülmesine bugün devam edilecek.Tasarının 6 maddesi geçen hafta Meclis’ten...

Aralarında İstanbul Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi'nin de bulunduğu köklü üniversiteleri bölerek yeni üniversiteler çıkaracak yasa tasarısının görüşülmesine bugün devam edilecek.Tasarının 6 maddesi geçen hafta Meclis’ten geçti. Kalan maddeler ise bugün görüşülecek.

Yasa tasarısına karşı üniversite öğrenci temsilcileri saat 12:00'da bir araya geldi ve Meclis'e yürümek istedi. Polis, üniversite öğrencilerinin yürüyüşünü engellemek için barikat kurarak dövizlerin kaldırmasını istedi. Aksi halde açıklamaya izin vermeyeceklerini belirtti. Ancak, öğrencileri karşılayan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker eşliğinde grup meclis'e dövizler ile girmeyi başardı.

Öğrenci temsilcilerine CHP'li Ali Şeker ve Şenal Sarıhan eşlik etti. TBMM' de bekleyişlerini sürdüren öğrenci  temsilcileri, saat 14:30'da açıklama yaptı. Açıklamada, Günlerdir taleplerimizi, düşüncelerimizi ve isteklerimizi bugün kendi ağzımızla Meclis'te tekrar dile getiriyoruz. Bize sorulmadan hazırlanan bu yasayı kabul etmiyoruz... Bir kez daha buradan sesleniyoruz, üniversiteme  dokunma, üniversiteler bir bütündür, bölemezsiniz' denildi.

'BİZ DE GENÇLİK OLARAK KENDİ GRUP TOPLANTIMIZI YAPIYORUZ'

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Melda Karaoğlu 'Biz de gençlik olarak burada kendi grup toplantımızı yapıyoruz' dedi. Karaoğlu, günlerdir Meclis’te tartışılan yasanın asıl muhatabının üniversiteliler olduğunu ifade etti ve 'Biz bugün İstanbul Üniversitesi’nden, Gazi Üniversitesi’nden, Anadolu Üniversitesi’nden, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden ve Sakarya Üniversitesi’nden öğrenciler olarak buradayız ve diyoruz ki gelsinler yüzümüze konuşsunlar. Bunun hesabını bize versinler' dedi.

'ONLARI DİNLEYEN YOK'

Üniversitelilerin yanında söz alan CHP Milletvekili Ali Şeker, 'Yasa tasarısını geri çektirmek için Meclis’e geldiler, seslerini duyurmak istiyorlar. Onları dinleyen yok. Söz sırası onlarda. Onlar bizim geleceğimiz, üniversiteler geleceğiz' şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

ABD'den Türk şirketlere yeni yaptırımlar gündemde
Ece Üner'den AKP'nin Taksim ablukasına sert tepki geldi: 'Şizofren oldum bu ülkede!'
Ece Seçkin'in Albüm Kapağı Arabistan'da Başörtülü Olarak Yayınlandı! Ünlü Şarkıcı Tiye Aldı!
Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde!
Meclis'te yeni anayasa turu: Numan Kurtulmuş'tan DEM Parti'ye ziyaret geldi