Üniversitede sorulan ırkçı sorular iptal edildi

Pamukkale Üniversitesi, HDP'ye açılan kapatma davasını işaret ederek öğrencilerine ırkçı final soruları sormuştu. Sorular kamuoyunda infial yaratınca, üniversite bir açıklama yaparak soruların iptal edildiğini söyledi.

Üniversitenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ulusal basına yansıyan ve PAÜ İİBF İktisat Bölümü öğrencilerine bahar dönemi finallerinde yöneltilen iki soru iptal edilmiş olup, gerekli tahkikat ve incelemeler başlatılmıştır. Pamukkale Üniversitesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birlik ve beraberlik ile bölünmez bütünlüğü hususlarındaki duruşumuz her daim bellidir” ifadeleri kullanıldı.

Üniversitenin, bu ırkçı soruların iptalini açıkladığı duyuruda neden "milli birlik ve beraberlik ile bölünmez bütünlük" vurgusu yaptığı anlaşılamadı.

Sorular neydi?

Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İngilizce İktisat Bölümünde birinci sınıf öğrencilerine HDP'ye açılan kapatma davası işaret edilerek "Türk savcılığı ülkenin üst mahkemesinden hangi Kürt yanlısı ana muhalefet partisinin yasaklanmasını istedi" ve "Hangi kurum Kürt yanlısı muhalefet partisini yasaklayabilir" soruları yöneltilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sarsıntı paniğe sebep oldu: ''6 Şubat'taki deprem gibiydi''
Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması!
642 senelik caminin o özelliğini duyan resmen şok oldu!: Bunlara rağmen hala ayakta!
Köpek dehşeti can alıyordu! 7 yaşındaki çocuk ölümden döndü
O marka gıda ürünleri marketlerden çekiliyor! Salmonella bulundu, bağırsak sistemini etkiliyor!