Üniversitedeki görevine son verilen Ataol Behramoğlu SADAT'ı işaret etti

''Yaşadığımız koşullarda bütün kurumlar üzerinde baskısını görüp bildiğimiz siyasal iktidarın tehditlerine karşı bütün bu kurumların kendilerini koruma çabası içinde olacakları da anlaşılır bir şeydir."

İstanbul Aydın Üniversitesi'ndeki işine son verilen ünlü şair Ataol Behramoğlu, "Üniversitemizden ayrılışımın kendi isteğim ve irademle olmasını dilerdim. Ne yazık ki öyle olmadı" diyerek, iktidara yönelik ağır eleştirilerine ve SADAT yöneticisinin açıklamasına yanıt vermesine işaret etti. 

Behramoğlu, Cumhuriyet gazetesinde kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Tahminim büyük olasılıkla, mayıs ayında son iki kitabımla ilgili bir toplantıda siyasi iktidar konusunda ağır eleştirilerimin ve yanı sıra da SADAT adlı bir kuruluş adına yapılan 'silahla aldığımızı sandıkta vermeyiz' açıklamasına sosyal medyada karşılık vermemin söz konusu siyasal iktidarda tepkiye neden olduğu ve bu tepkinin üniversite yönetimine yansıtılmış olması, bir olasılıkla da üniversite yönetiminin içinde bulunduğumuz koşullarda böyle bir kaygıya kapılmış olmasıdır. 

Aydın Üniversitesi büyük bir üniversitemizdir. Sayın Mustafa Aydın’ın ve yakınlarının muazzam çabasına saygı duymamam mümkün değildir. Ayrıca benim böyle bir şey yapmam mizacıma da hiç uymayan vefasızlık olur. Yaşadığımız koşullarda bütün kurumlar üzerinde baskısını görüp bildiğimiz siyasal iktidarın tehditlerine karşı bütün bu kurumların kendilerini koruma çabası içinde olacakları da anlaşılır bir şeydir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "terörist yetiştiriyorlar" dediği ve seçim güvenliği konusunda işaret ettiği Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SADAT) yöneticisi Ersan Ergür, "Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz..." açıklamasını yapmıştı. Ataol Behramoğlu da "Bunlardan kurtulamazsak vatan elden gidiyor.  'Kanla aldığımızı sandıkta vermeyeceğiz' diyor. Kanla sen mi aldın ey Atatürk düşmanı, Cumhuriyet düşmanı, Türkiye düşmanı, halk düşmanı alçak!" diye ifade etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Airbnb, Yukarı Bak Filminin İkonik Uçan Evinin Gerçek Bir Replikasını İnşa Ediyor
Mahalle Ortasında Büyük Kavga! Hazal Kaya'nın Annesi Kiracıyı Evden Kovdu!
AK Parti zenginlerden mi yoksullardan mı yana?
'Halkı aptal yerine mi koyuyorsunuz?'
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile telefonda görüşme düzenledi