Üniversiteli Rojin'den 5 gündür haber alınamıyor: Arama çalışmalarında sonar cihazı kullanılacak!

Van’da 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in kayboluşu 5. gününde de sürüyor. 27 Eylül akşamı yurttan ayrılan Kabaiş’in cep telefonu, kulaklık ve su gibi eşyaları Van Gölü sahilinde bulundu.

Van’da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş (21) için arama çalışmaları 5. gününde devam ediyor. Bugünkü çalışmalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı kullanılacak.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve bir daha geri dönmedi. Arkadaşları, 28 Eylül günü saat 12.00 sularında Rojin’e telefonla ulaşamadıklarında durumu polise bildirdi. Yapılan araştırmalar sonucunda, Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği ve birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının ise olumsuz yanıt verdiği belirlendi.

28 Eylül’de yapılan aramada, Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Bu eşyalar, incelenmek üzere polis ekiplerine teslim edildi. Rojin, telefonla konuştuğu annesine ise markete su ve kek almaya gideceğini iletmişti. 

Arama çalışmaları, polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından 5. günde de sürdürülüyor. Van Gölü sahilinde Çevik Kuvvet polisleri, atlı polis birimleri, jandarma ve AFAD, gölde ise tekne ve botlarla arama yapıyor. Ekipler, sahil kenarında bulunan Bardakçı Mahallesi'nde de yoğunlaşarak, mahalledeki evleri, bahçeleri ve metruk binaları didik didik aradı.

Bugünkü aramalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı kullanılacak. Ekiplere, Bitlis'in Tatvan ilçesinden gelecek polis teknesi de göl üzerindeki çalışmalara destek verecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.