Üniversiteye girecek gençlere müjde: Yapay zeka üniversitelere dahil oluyor

Teknolojinin sürekli olarak ilerlemesiyle birlikte yapay zeka, hayatımızın her alanında daha fazla yer almaya başlıyor. Üniversiteye hazırlanan gençlere, yapay zeka ile ilgili müjdeli bir haber geldi. Bazı üniversiteler, bölümler arasına yapay zeka programını da ekledi. İşte yapay zeka bölümü buluna

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte yapay zeka, hayatımızın her alanında daha belirgin bir rol oynamaya başlıyor. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar'ın yaptığı açıklamaya göre, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında yeni lisans ve ön lisans programları başlatılacak. Özvar, Yıldız Teknik Üniversitesi Otağ-ı Hümayun'da düzenlenen "Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri" toplantısında yapay zeka ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalara göre, yapay zeka, yapay zeka çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri konularında insan kaynağı yetiştirmek amacıyla 5 yeni lisans ve tamamı yeniden tasarlanmış 12 ön lisans programı açılacak.

12 ÖN LİSANS PROGRAMINI AÇILACAK

Özvar, Yapay Zeka Temelli Programların Belirlenmesi Çalışma Grubu'nun kurulduğunu ve farklı ülkelerdeki üniversitelerin bölüm ve program yapılarının incelendiğini ve muhtemel program önerilerini değerlendirildiğini belirtti. Yükseköğretim Kurulu, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ikincisi ilk kez olmak üzere 5 lisans ve tamamı yeni 12 ön lisans programının açılmasına karar verdi. Devlet ve Vakıf üniversitelerinde bulunan "Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri", "Yazılım Geliştirme" ve "Bilgi Güvenliği Teknolojisi" gibi bölümlerin farklı üniversitelerde açılacağını da belirtti.

Özvar ayrıca, lisans seviyesinde "Veri Bilimi ve Analitiği" ile "Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi" adı altında yeni bölümlerin açılacağını duyurdu ve hangi üniversitelerde bu programların olacağını detaylı bir şekilde açıkladı. Ön lisans programları arasında ise "Yapay Zeka Operatörlüğü", "Büyük Veri Analistliği", "Otonom Sistemler Teknikerliği" gibi yeni programların yer alacağını belirtti. Programların, çevrimiçi ve Senkron biçimde verileceğini ve sektör temsilcilerinin katkı vereceği programlardan faydalanılacağını da ifade etti. Özvar ayrıca, ortak müfredat belirlenerek programların kalite güvencesinin sağlanacağını ve yapay zeka alanında uzman hocaların katkılarıyla program müfredat niteliklerinin yükseltileceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kripto para borsası çöktü, ancak müşterileri paralarını fazlasıyla geri alacak!
Benzin İstasyonunda Son Anda Faciadan Dönüldü: Takla Atan Araç Büyük Felaketi Önledi!
Tiktok'tan Gelirini Sağlıyor! Avrupa Yakası ile adını duyurmuştu!
Müzisyen Kalben serbest bırakıldı
Birecik'te DEM Parti binasına ikinci saldırı