Ünlü AVM'nin Üzerinde Bulunduğu Arsa Satışta: Teklifler Dudak Uçuklatıyor

Türkiye İş Bankası’nın iştiraki olan İŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (İŞ GYO), Esenyurt'ta bulunan Marmara Park Alışveriş Merkezi’nin arazisini satışa sunulduğu öğrenildi.

İŞ GYO, MARMARA PARK ALIŞVERIŞ MERKEZI'NIN ARAZISINI SATIŞA SUNDUKLARINI DUYURDU

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (İş GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Esenyurt'ta bulunan Marmara Park Alışveriş Merkezi'nin arazisini satışa çıkaracağını bildirdi. Sözleşme çerçevesinde, arsayı satın alma önceliği Alman menşeli İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.'nin sahibi olan ECE firmasına tanındı.

İş GYO, ön alım hakkı kapsamında 2.711.908.000 TL + KDV satış bedeliyle ilk teklifini İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.'ye sunacak. Ayrıca, aynı arazinin bitişiğindeki iki parsel için de 15.365.000 TL + KDV bedelle ilk teklif bu şirkete yapılacak.

Alman ECE Marketplaces'in iştiraki olan ECE Türkiye (İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.), Marmara Park’ın 70 yıllık sözleşmeli kiracısı konumunda. Şirketin, İş GYO'nun teklifini değerlendirmesi için bir ay süresi bulunuyor.

Ayrıca, Esenyurt Marmara Park AVM inşaatında, 2013 yılında kaldıkları çadırda çıkan yangında 11 işçi hayatını kaybetmişti. Bu olayla ilgili davada, 9 yıl sonra 2021'de bir karar çıkmış, inşaat şirketinin üç ortağı 14 yıl hapis cezasına çarptırılmış, 6 sanık ise beraat etmiştir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.