Ünlü banka, yıl sonu büyüme tahmininde güncellemeye gitti

HSBC, 2024 yılının ilk çeyreğinde elde edilen güçlü Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerinin etkisiyle, yıl sonu için büyüme tahminini artırdı. Banka, büyüme tahminini yüzde 3,1'den yüzde 3,8'e revize etti.

HSBC, 2024 yılının ilk çeyreğinde elde edilen güçlü Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerinin etkisiyle, yıl sonu için büyüme tahminini artırdı. Banka, büyüme tahminini yüzde 3,1'den yüzde 3,8'e revize etti. Bu artış, ekonomik performanstaki olumlu gelişmeleri ve piyasa koşullarındaki iyileşmeleri yansıtıyor.

YIL SONU DOLAR TAHMİNİNİ DE AÇIKLADI

Ünlü banka ayrıca Türkiye için yıl sonunda dolar/TL tahminini de açıkladı.

Banka yayınladığı raporda şu ifadeleri kullandı:

"TL mevzusunda yapıcıyız. Para birimi için düşük enflasyon gerçek faizler kanalıyla destekleyici olmaktadır. Şimdiye kadar, yükselen nominal faiz oranları, gerçek faizleri artırma ve dolarizasyon sürecini destekleme mevzusunda ağır bir iş yapmak zorundaydı. Bundan böyle gerçek faizlerin pozitif dinamiği enflasyondaki düşüşten kaynaklanabilir. Reel faizlerin 2024 yılı sonuna kadar önemli ölçüde pozitif hale gelebileceğine ve TL'nin cazibesini daha da artıracağına inanıyoruz. Dolar/TL’yi yılsonunda 36,0 seviyesinde görüyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.