Ünlü Çay Markasından Skandal Haber: Yabancı Madde Tespit Edildi! Sakın İçmeyin!

Ünlü çay markasının ürünlerinde yabancı madde tespit edilmesi üzerine ürünler raflardan indirilmeye başladı. Gıda Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan (GTO) yapılan açıklamada, markanın bazı ürünlerinde "yabancı madde" tespit edildiği ve bu ürünlerin geri çekilmesine karar verildiği bildirildi.

Almanya'da Türklerin Yoğun Yaşadığı Bölgede Skandal: Sütlü Çayda Yasadışı Madde Tespit Edildi!

Almanya'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgede satılan CHI FOREST Sütlü Çay Yasemin Aromalı markalı ürünlerde yasadışı madde tespit edildiği ortaya çıktı. Bu gelişme, sütlü çay severleri ve özellikle de Almanya'da yaşayan Türkleri yakından ilgilendirmektedir.

Tüketiciyi Koruma ve Gıda Güvenliği Dairesi (BVL) tarafından yapılan açıklamada, Çin menşeli bu ürünün Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun olmayan zararlı bileşenler içerdiği belirtildi. Bu nedenle ürünlerin market raflarından kaldırılacağı ve geri çağrılacağı duyuruldu.

Ürün Detayları:

  • Ürün Adı: CHI FOREST Sütlü Çay Yasemin Aromalı
  • Ürün Birimi: 450 ml
  • Üretici: Süpermarket zinciri Ochama (Çin)

Nerede Satılıyor?

Ürünler, Almanya'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgede bulunan marketlerde ve Çinli bir şirketin Dortmund'daki şubesi ve teslim alma istasyonları vasıtasıyla satılmaktaydı.

Ne Yapmalı?

Eğer bu üründen satın aldıysanız ve elinizde bulunduran varsa, ürünü kullanmamanız ve en yakın market yetkilisine veya Tüketiciyi Koruma ve Gıda Güvenliği Dairesi'ne (BVL) bildirmeniz önemlidir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.