Ünlü çay ve kahve markası iflas etti! Şubeleri bir bir kapanıyor: Binlerce çalışan işsiz kaldı

Ünlü Alman çay ve kahve markası Arko, Hussel ve Eilles, iflasın eşiğine geldi. Deutsche Confiserie Holding bünyesinde faaliyet gösteren markaların Norderstedt Bölge Mahkemesi'ne iflas dilekçesi sunduğu bildirildi.

Almanya'nın tanınmış çay ve kahve markalarından olan Arko, Hussel ve Eilles, iflasın eşiğine geldi. Deutsche Confiserie Holding bünyesinde bulunan bu markaların iflas dilekçesi Norderstedt Bölge Mahkemesi'ne sunuldu. Binlerce çalışanın geleceği belirsizliğe gömüldü.

İKİNCİ İFLAS BAŞVURUSU YAPILDI

Şirketlere iflas yöneticisi atanırken, bu son birkaç yılda yapılan ikinci iflas başvurusu oldu. 2021'deki pandemi darbesinden sonra ekonomik sıkıntıları aşamayan markalar, şimdi iflasın eşiğinde bulunuyor.

KAPANMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Arko, Hussel ve Eilles markaları, Almanya çapında kahve, çay ve şekerleme sektöründe önemli bir paya sahip. Ancak şimdi yaklaşık 300 mağaza kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu durum, toplamda bin 200 kişiyi istihdam eden markaların geleceğini belirsiz kılıyor.

İflasın ardından, çalışanların maaşları üç ay boyunca iflas yardımıyla ödenecek. Ancak bu süreçte markaların geleceği ve işçilerin kaderi belirsizliğini koruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!
Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi