Ünlü deterjan markasına soruşturma açıldı! Hemen hemen her evde bulunuyor

Rekabet Kurumu, evlerde yaygın olarak kullanılan ünlü deterjan markası ABC Deterjan Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma başlattı. Firmanın alıcıların yeniden satış fiyatlarını belirleyerek rekabeti ihlal ettiği iddiasıyla yapılan ön araştırma sonrasında adım atıldı.

Rekabet Kurumu, çoğu evde kullanılan ünlü deterjan markası ABC Deterjan Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında önemli bir adım attı. Firmanın alıcılarının yeniden satış fiyatlarını belirleyerek Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiasıyla başlatılan ön araştırma sonucunda soruşturma başlatıldığı açıklandı.

SORUŞTURMA KARARI ALINDI

Rekabet Kurulu'nun yürüttüğü ön araştırma, ABC Deterjan'ın piyasada rekabeti engellediği şüphesiyle gerçekleştirildi. Yapılan ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve tespitlerin yeterli olduğunu düşünen Kurul, derinlemesine bir soruşturma başlatılması kararı aldı.

Ancak, alınan bu soruşturma kararları, şirketin Kanun'u ihlal edip etmediğine dair kesin bir sonuç taşımamaktadır. Bu aşamada, ABC Deterjan hakkında yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı belirsizliğini koruyor.

ABC Deterjan, Türkiye'nin yerli sermaye ile kurulmuş ve kısa sürede başarıya ulaşmış bir şirket olarak biliniyor. 1972'de Osmaniye'de kurulan firma, kimyasal hammadde üretiminden deterjan üretimine geçerek sektörde önemli bir oyuncu haline geldi. 2008'de marka satın alımıyla tamamen yerli ve milli bir kimlik kazanan şirket, 2010'da adını ABC Deterjan olarak değiştirdi.

ABC Deterjan hakkında başlatılan soruşturma, piyasadaki rekabetin korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ancak, soruşturmanın sonucu ve şirketin karşılaşabileceği yaptırımlar henüz netlik kazanmış değil. Kamuoyu, Rekabet Kurumu'nun bu önemli adımını yakından takip etmeye devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Antalya'da Dev Bir Holding İflas Etti!
Bitcoin'de dikkate değer bir yükseliş görüldü
Kriz Derinleşiyor: 30 Yıllık Firma Konkordato İlan Etti! İflaslar Artıyor!
Fed raporu sonucu: En yüksek endişe kaynağı enflasyon!
Brent petrolün varil fiyatı dün 84,49 dolara kadar yükseldi