Ünlü ekonomist canlı yayında asgari ücrete yapılacak zam oranını açıkladı!

Tanınmış ekonomist Prof. Dr. Evren Bolgün, canlı yayında milyonlarca insanı doğrudan etkileyen önemli bir bilgi paylaştı. Bolgün, asgari ücrete yapılacak zam oranını belirterek, 2025 yılına dair merak edilen soruları yanıtladı.

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Evren Bolgün, canlı yayında milyonlarca insanı doğrudan etkileyen önemli bilgiler paylaştı. Asgari ücrete yapılacak zam oranını belirten Bolgün, 2025 yılına dair merak edilen konulara da açıklık getirdi.

Ekonomist Prof. Dr. Evren Bolgün, Halk TV'de yaptığı canlı yayında asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bolgün, milyonlarca insanı etkileyecek olan asgari ücret zammının tavan seviyesini duyurdu. 

Asgari ücrete yapılacak zam için geri sayım devam ederken, uzmanlar da bu konuda dikkat çekici yorumlar yapmaya sürdürdü. 

Bolun, Gülşah Ekinci ile yaptığı yayında, 2025'teki net zam oranını açıkladı. Zammın enflasyona bağlı olarak belirleneceğini belirten Bolgün, 1 Ocak'ta açıklanacak artışın 2024’te olduğu gibi tek seferde yapılacağını ifade etti. 

Bolun, refah payı ve kayı payı gibi ek katkıların olabileceğini dile getirerek, "O da yüzde 17.5. Bunun üzerine iyileştirme payları eklenebilir. Ancak ne olursa olsun, 2025 yılında asgari ücrette artış oranı yüzde 20 ile 25 arasında olacak ve yüzde 25’i geçmeyecek" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.