Ünlü ekonomist dolar borcu olanları uyardı: 2024'de doların 39 TL olacağı tarihi verdi

Hükümet, ekonomideki zorlukları aşmak adına uygulanan politikalara rağmen, dövizdeki yükselişin devam etmesi öngörülüyor. Ekonomist Atilla Yeşilada'nın tahminine göre, 2024'te doların 39 TL'yi bulması bekleniyor. İşte dövizin 39 tl bulacağı tarih...

Ekonomist Atilla Yeşilada, doların gelecekteki seyri konusunda önemli bir tahminde bulundu. Yeşilada'nın analizine göre, 2024 yılında doların 39 TL civarında seyredebileceği bir dönemle karşılaşılabilir. Bu çarpıcı tahmin, Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı endişelerini de beraberinde getiriyor.

2024'TE DOLAR KAÇ TL OLACAK?

Yeşilada, Türkiye'nin enflasyon, ekonomik büyüme ve döviz kuru zorluklarıyla başa çıkmaya çalıştığı bu dönemde, doların yükseliş eğilimini sürdürebileceğini vurguluyor. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan liderliğindeki TL politikalarının gerçek değer kazandırmakta zorlandığını düşünen Yeşilada'ya göre, dolarda aylık yüzde 2, yüzde 2.5 oranında değer kazanışıyla 2024 sonunda 39 TL seviyelerine ulaşılabilir.

Yeşilada'nın yaptığı değerlendirmeye göre, bu yıl sonunda Dolar/TL'nin 30 seviyelerine çekileceği ve 2024 sonunda ise 40 TL'yi aşmayarak 39 TL civarında kalabileceği öngörülmekte.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.