Ünlü ekonomist "Hemen satın" diyerek uyardı. Konuta yatırım yapanlar zararda

Ünlü ekonomist Devrim Akyıl, piyasalarda yaşanan değişimleri değerlendirerek ev sahipleri ve ev alacaklara önemli uyarılarda bulundu. Akyıl, özellikle konut fiyatlarındaki durgunluğa dikkat çeken Akyıl, ev sahiplerine dikkat çekti. İşte detaylar...

Ekonomist Devrim Akyıl, son dönemde yaşanan ekonomik değişimleri değerlendirerek ev sahipleri ve ev alacaklara önemli uyarılarda bulundu.

EKONOMİDEKİ KÖKLÜ DEĞİŞİMLER

Akyıl, Merkez Bankası'nın yeni ekonomi politikasının fiyat dengesini sağlamayı ve döviz kurlarındaki artışı kontrol altına almaya yönelik olduğunu belirtti. Eski ekonomi politikasının yarattığı dengesizlikleri vurgulayan Akyıl, ekonominin kökten bozulduğunu ifade etti.

EV FİYATLARI VE PİYASADAKİ DURGUNLUK

Konut fiyatlarındaki durgunluğa dikkat çeken Akyıl, ev sahiplerine "satın" çağrısında bulundu. Konutlar özellikle son bir yılda dolar ve altın bazında fiyatlarda gerileme yaşandığını belirten Akyıl, TL bazında ise durgunluk olduğunu ifade etti.

ÖNEMLİ TAVSİYE: "EV ALMAYIN VARSA SATIN"

Ev sahiplerine seslenen Akyıl, bu dönemde yatırım olarak ev almaktan kaçınılması gerektiğini gayrimenkul piyasadaki durgunluk konutların daha fazla değer kaybetmesinin beklendiğini vurguladı. Altın, dolar ve TL bazında zarar etmenize neden oluyor. 
 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Çin Merkez Bankası Politika Faizini Sabit Tutuyor
Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısı Arttı
Ticaret Bakanlığı Nektarin ve Brokoliyi Denetim Altına Aldı
Bitcoin ve altında beklenen artış: Yatırımcılar dikkat!
BBVA'dan açıklama geldi: Garanti Bankası satılıyor mu?