Ünlü ekonomist Türkiye'deki enflasyonun nereye varacağını anlattı

Ünlü İngiliz ekonomist Timothy Ash, İstanbul'da düzenlenen JPMorgan Konferansı'na katıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB Başkanı Fatih Karahan ve başkan yardımcıları da konferansta yer aldı.

Ünlü İngiliz ekonomist Timothy Ash, İstanbul'da düzenlenen JPMorgan Konferansı'na katıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB Başkanı Fatih Karahan ve başkan yardımcıları da konferansta yer aldı. Ash, Türkiye ekonomisi üzerine yaptığı değerlendirmelerin yanı sıra, küresel ekonomiye dair görünümlerini ve Fed ile ECB'nin politika yönelimlerine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

"BAKAN ŞİMŞEK'İN SUNUMLARI GÜÇLÜYDÜ"

Timothy Ash, JPMorgan Konferansı'na 100'den fazla yabancı kurumdan yatırımcının katıldığını belirtti ve bu yoğun ilginin önemli olduğunu vurguladı. Ash ayrıca, Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ve Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın sunumlarının çok güçlü olduğunu ifade etti. Ash'a göre, katılımcılar para ve maliye politikalarının sürdürülebilirliği konusunda ortodoks yaklaşımların devam ettirilmesi gerektiği ve enflasyonla mücadelenin önemine vurgu yaptılar.

"ENFLASYON BİR NUMARALI PROBLEM"

Ash, enflasyonun öncelikli bir sorun olduğunu vurgulayarak, enflasyonun düşürülmesi gerektiğini ve açık bir şekilde toplumun yaşam standartlarına zarar verdiğini belirtti. Ekonomi yönetiminin verdiği mesajların bu konuda cesaret verici olduğunu ifade etti.

"ENFLASYON SENE SONU YÜZDE 35-40 CİVARI OLUR"

Timothy Ash, ekonomi yönetiminin yıl sonu enflasyon tahminleriyle ilgili konuşurken, enflasyonun yüzde 70 gibi çok yüksek ve olumsuz bir seviyeden başladığını belirtti. Birçok kişinin önümüzdeki aylarda baz etkisinin olumlu olacağını öngördüğünü ve bu nedenle enflasyonun yıl sonunda yüzde 35-40 arasında olmasının makul olduğunu dile getirdi. Ancak enflasyonun bu eşiğin altına düşürülmesinin oldukça zor olacağını da vurgulayan Ash, bu nedenle bir süre daha sıkı politikaların sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.