Ünlü Ekonomist Uyardı: Önce 36 Sonra 40 TL Olacak!

Son zamanlarda ekonomik dalgalanmalarla birlikte fiyatlar önemli ölçüde artış göstermeye devam ediyor. Ekonomi uzmanları, önümüzdeki günlerde beklenen fiyat değişiklikleri konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

DOLAR, 32 LIRA SEVIYESINE GERILEDI: YENI REKORLAR BEKLENIYOR

Doların son günlerde yaşadığı düşüş trendi devam ediyor. Kapalıçarşı'da doların 32,53 TL, Euro'nun 35,184 TL, İngiliz Sterlini'nin 41,62 TL, İsviçre Frangı'nın ise 36,23 TL seviyelerinden işlem gördüğü görülüyor. Dolara olan talebin neredeyse yok denecek kadar azaldığı belirtiliyor.

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar için yeni rekorların kapıda olduğunu vurguladı. Zelyut, "Kuru tutmak için yabancı gelsin diyorsunuz, gıda fiyatı yukarı gitti zaman yabancı nasıl gelecek? Gıda fiyatlarındaki artış enflasyonu tetikleyecek. Enflasyon kuru... Zamlar geldikçe enflasyon çıkacak. Doların önce 36 sonra 40 TL gibi yeni rekorlara yolculuğu başlayacak. Sonbaharda işler değişecek. Ortalık karışacak dostlar..." şeklinde değerlendirmede bulundu.

32 lira seviyesindeki dolar kurunun Zelyut'un tahminlerine göre önümüzdeki dönemde 8 lira birden artarak 40 lira seviyesine çıkması öngörülüyor. Bu tahmin, piyasalarda tedirginlik yaratırken, yatırımcılar ve tüketiciler gelecekteki ekonomik gelişmelere odaklanmış durumda.

Ekonomik açıdan yaşanan bu dalgalanmaların, tüm paydaşlar için dikkatle takip edilmesi ve etkilerinin doğru analiz edilmesi gerektiği belirtiliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.