Ünlü firmalar Bağdat Caddesi’nden çekiliyor

Türkiye’nin en pahalı caddelerinden biri olarak bilinen, yüksek kiraları ile el yakan lüks tüketimin sembolü Bağdat Caddesi’nde hazır tekstil markalarından restoranlara, bankalardan kafelere çok sayıda mağaza yüksek kira bedelleri,...

Türkiye’nin en pahalı caddelerinden biri olarak bilinen, yüksek kiraları ile el yakan lüks tüketimin sembolü Bağdat Caddesi’nde hazır tekstil markalarından restoranlara, bankalardan kafelere çok sayıda mağaza yüksek kira bedelleri, ekonomik durumlar, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin getirdiği olumsuzluklardan da etkilenerek şubelerini kapattı veya taşınma yoluna gitti.

Depo Photos’un haberine göre; Eskiden kiralık mağaza bulunamayan Bağdat Caddesi, boşalan dükkanların ardından ''kiralık'' tabelalarıyla doldu. Bağdat Caddesi’nde son 1 ayda boşalan dükkan sayısı 50’yi geçti.

İşte Bağdat Caddesi’nde kapanan bazı mağazalar:


DIESEL

BERSHKA

KENT OPTİK

FİNANSBANK

Bağdat Caddesi'ndeki dükkanlarını kapatan çıkan diğer firmalar: Zara, TEB, Teknosa, Atalar, Benetton, Twist, Gap, Kitchnette, Finansbank, Koton, Brandroom, Hotiç, Stefanel, Kent Optik, Komşufırın, Mısırlı, Deriden.

AYKURT NUHOĞLU: ALTININ ÜZERİNDEKİ TOZ KALKAR

Sözcü'de yer alan habere göre, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu konuyla ilgili  yaptığı açıklamada, “2010 yılından bu yana alanda yaya trafiğinde ciddi bir düşüş oldu. Caddeye alternatif AVM’ler çoğaldı. Şehirde ciddi bir trafik sorunu var. İnsanların caddeye ulaşımı zorlaştı'' şeklinde konuştu. 

Bağdat Caddesi’nin üzerinde ağaç sayısının kentteki pek çok parktan fazla olduğunu belirten Nuhoğlu, “Burası dünyanın sayılı caddelerinden biri. Yüzlerce yıldır yol olma özelliğini koruyor. 900’den fazla ağaç var üzerinde'' ifadesini kullandı.

Ülkedeki güvenlik endişelerinin de caddedeki trafiği azalttığını anlatan Nuhoğlu, “Kentsel dönüşüm ve demiryolu inşaatı da caddedeki insan trafiğini çok etkiledi. 2010-2015 arasında kiralar çok arttı. 3 katına kadar yükselen dükkan kiraları var esnaf bununla başa çıkamadı'' ifadelerini kullandı. Nuhoğlu, Bağdat Caddesi’ne ilişkin sözlerini şöyle noktaladı, “Altının üzerindeki toz kalkar Bağdat Caddesi de toparlanacaktır''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Meteoroloji’den 18 kente sarı kodlu uyarı
Yurtta hava durumu nasıl?
Çayı böyle içenler bıraksın: Kansere neden olabilir!
İşte dünyanın en iyi yoğurtlu yiyecekleri!
Tuvaletinizi ne sıklıkla temizlemelisiniz?