Ünlü gazetecilerden TELE1 desteği: "Bu yaşımda kameraların kablosunu bile taşırım!"

İktidar ve Yurt gazetesinin sahibi Durdu Özbolat'ın hedefindeki TELE1'e ünlü gazeteciler Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, İsmail Saymaz ve Mehmet Ali Güller destek oldu.

Yılmaz Özdil, sosyal medya hesabında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın paylaşımını alıntılayarak, "Merdan Yanardağ bu mesleğin onurudur, arkadaşlığı bile paha biçilmezdir, hayatı paradan ibaret görenler kavrayamaz, ihtiyacı olursa Tele1’de ücretsiz muhabir olarak bile çalışırım" diye yazdı. Sosyal medya hesabından Özdil'in paylaşımını alıntılayan Uğur Dündar ise, "Tek kuruş almayacağım gibi, bu yaşımda kameraların kablosunu bile taşırım!" ifadesini kullandı.  Gazeteci İsmail Saymaz'da sosyal medya hesabından, "Merdan Yanardağ ömrünü sosyalizm davasına ve bağımsız gazeteciliğe adamıştır. Bu uğurda 12 Eylül’de de tutuklandı, Ergenekon cadı avında da... Binbir emekle TELE 1’i kurdu ve tüm baskılara rağmen yaşatıyor. Ona yöneltilen FETÖ’cü ithamına gülüp geçiyorum. Merdan abinin yanındayız" diyerek TELE1'e destek oldu. Cumhuriyet gazetesi yazarı Mehmet Ali Güller, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'a destek verdi. Güler, "Gazeteci Merdan Yanardağ'a yönelik kampanya, AKP'nin medya operasyonunun bir parçasıdır. AKP'ye muhalefet eden tv-gazete kalmasın istiyorlar! Ancak AKP'nin hırsızlarla, çalışanının maaşını vermeyenlerle hatta FETÖ'den hediye alanlarla yürüttüğü kampanya daha baştan kaybetmiştir!" dedi. 

NE OLMUŞTU?

TELE1 için RTÜK üzerinden devreye sokulan baskıların ardından şimdi de FETÖ iftirası gündeme getirilmişti. Kendisine ve genel yayın yönetmeni olduğu TELE 1’e yönelik iftiralara ilişkin BirGün’e konuşan Yanardağ, "Ben FETÖ’ye karşı mücadele ettiğim için tutuklanmış hapis yatmış biriyim. Bunu bile ileri sürdüklerine göre bizim yayınlarımız karşısında çaresiz kaldıkları belli" demiş ve son günlerde artan saldırıların 'bir operasyonun işareti' olduğunu belirtmişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Yarış başlıyor! Çin'den gelen BYD Seagull, elektrikli Panda'nın önünde!
Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
Fiat Egea parasına 7 kişilik SUV: Bu araç yok satar
En ucuz Fiat Egea 1 milyonu aştı: İşte fiyat listesi
Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı