Ünlü kahve dükkanı zinciri Starbucks'ın yüzde 30'u satılıyor

Apollo Global Management, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya'da Starbucks'ın işletme yetkisine sahip olan AlShaya Group'un azınlık hissesini satın alma görüşmelerine başladı. Starbucks, Türkiye'de 8 binden fazla kişiyi istihdam ediyor.

ABD merkezli Apollo Global Management, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya'da faaliyet gösteren Starbucks'ın işletme yetkisine sahip olan AlShaya Group'un azınlık hissesini satın almak için görüşmelere başladığını duyurdu.

Reuters'a bilgi veren kaynaklar, Apollo Global Management'ın, Kuveytli AlShaya Group tarafından işletilen Starbucks Franchise'ının azınlık hisselerini almak için adımlar attığını belirtti. AlShaya Group'un işletmedeki ortalama yüzde 30'luk azınlık hissesini satmak istediği daha önce haberleştirilmişti.

TÜRKİYE'DE 8 BİNDEN FAZLA KİŞİYE İSTİHDAM 

Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde, Bahreyn, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Fas, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde faaliyet gösteren Starbucks mağazalarının işletmesi Alshaya Group tarafından gerçekleştiriliyor. AlShaya Group, Türkiye'de yalnızca 8 binden fazla kişiyi istihdam ediyor.

Kaynaklara göre, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), hisseyi satın almak için önceden kısa listeye alınmış ve hala görüşmelerde yer alıyor. Kuveytli grup, Starbucks'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Kazakistan ve Azerbaycan'da toplam 13 ülkede yaklaşık 2 bin satış noktasını işletiyor. Şirketin, Rusya'dan çıkmadan önce 2022'de 4 milyar ila 5 milyar dolar arasında bir değere sahip olduğu belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Mersin Arıcıları Uyarıyor: Ucuz Balın Gerçek İçeriği Şaşırtıyor!
Türkiye'de iflas rekorları kıran iller açıklandı: Ekonomik dalgalanmalar etkisini gösterdi!
Yıldızlar daima yalnız olmak ister! Cihat Aşkın'dan açıklama!
Yeni dönemde banka hesaplarında ilk olarak şu soruyu soracaklar!
2024 ev ve taksit tutarları ne kadar? TOKİ'den açıklama geldi!