Ünlü Kozmetik Devi İflasını Açıkladı: Tüm Şubeleri Kapatma Kararı Aldı!

Konya'da 26 yıldır hizmet veren büyük bir kozmetik markasının iflası, sektörde büyük bir şok yarattı. Tüm şubeleri kapatma kararı alan firma, yerel ekonomide derin etkiler bırakacak. İşte son gelişmeler...

Konya sanayisinde 26 yıldır faaliyet gösteren büyük bir firma, iflas etti. Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya'nın konkordato talebi, mahkeme tarafından reddedilince iflas kararı alındı. Bu gelişme, sektörde büyük bir şok yarattı.

Gerçekgündem'de yer alan habere göre, Türkiye genelindeki ekonomik dalgalanmalar, artan konkordato ve iflas başvurularını tetikliyor. Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 11 Eylül 2024'te, Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya'nın iflasına karar verdi. Mahkeme, geçici mühlet ve tedbirlerin kaldırılmasına da hükmetti.

1998 yılında kurulan firma, kozmetik sektöründe geniş bir ürün yelpazesi sunarak tanınmıştı. İflası, yaklaşık 50 kişilik istihdamıyla birlikte, hem şehir ekonomisi hem de sektörde önemli bir kayıp olarak değerlendiriliyor. Yıldız Profesyonel Kozmetik, yurt dışına yaptığı ihracatlarla da dikkat çekiyordu. 11 Eylül 2024 tarihi itibarıyla resmen iflas eden firma, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik zorlukların somut bir örneği oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.