Ünlü Makyaj Artisti Alp Kavasoğlu’nun Ölümü: Pankreas Kanseriyle Mücadelesi

43 yaşındaki ünlü makyaj artisti Alp Kavasoğlu, pankreas kanseri nedeniyle hayata veda etti. Hem yerli hem de yabancı birçok ünlü ismin makyaj sanatçısı olan Kavasoğlu’nun ölüm haberi, sevenlerini ve meslektaşlarını derinden üzdü.

 

Türkiye'nin ünlü makyaj sanatçılarından Alp Kavasoğlu, 24 Eylül 2024 tarihinde pankreas kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi. 43 yaşında hayata gözlerini yuman Kavasoğlu, makyaj sanatında uluslararası arenada adını duyurmuş ve birçok ünlü isimle çalışma fırsatı bulmuştu. Meslektaşı Fezi Altun, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla Kavasoğlu’nun ölümünü duyurdu ve "Sevgili dostum Alp, seni çok özleyeceğim," diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Kavasoğlu, İstanbul'da doğmuş ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji ve Felsefe bölümlerinden mezun olmuştu. Kariyerine makyaj sanatçısı olarak başladıktan sonra, Türkiye’de birçok ünlü kuaför ve güzellik merkezinde eğitimler verdi. Uluslararası alanda da büyük başarılara imza atan sanatçı, 2016 yılında "Böyle Çok Daha Güzelsin" adlı programda jüri üyeliği yaparak televizyon izleyicilerinin de ilgisini çekti.

Alp Kavasoğlu, makyaj dünyasında kendine has tarzı ve yeteneğiyle biliniyordu. Neslihan Atagül, Afra Saraçoğlu, İrem Helvacıoğlu, Ezgi Mola gibi ünlü isimlerin makyajını yaparak adından sıkça söz ettirdi. Kavasoğlu’nun ölüm haberi, sosyal medyada ve magazin dünyasında büyük yankı uyandırdı. Birçok ünlü isim ve meslektaşı, Kavasoğlu'nun kaybıyla ilgili üzüntülerini dile getirirken, sosyal medyada ona dair anılarını paylaştı.

Makyaj sanatçısının pankreas kanseriyle mücadelesini sadece en yakın çevresi biliyordu ve bu süreç boyunca sessizliğini korudu. Kavasoğlu’nun genç yaşta hayata veda etmesi, meslektaşları ve takipçileri tarafından büyük bir kayıp olarak değerlendirildi.




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.