Ünlü Mutfak Malzemeleri Markası İflas Etti: En Az 1800 Kişi İşsiz Kaldı!

Düdüklü tencere, döküm tava ve çeşitli mutfak gereçleri üreten dünyaca ünlü marka Instant Brands, iflasını açıkladı. Türkiye gibi önemli pazarlarda da geniş bir müşteri kitlesine sahipti. Haberin detayları için tıklayınız..

2020 yılında başlayan küresel pandeminin ardından dünya genelinde ekonomik dengeler büyük ölçüde değişti. Bu değişim, birçok ülkenin ekonomi politikalarını yeniden şekillendirmesine ve büyük şirketlerin iflas riskiyle karşı karşıya kalmasına neden oldu. Amerika Birleşik Devletleri merkezli Instant Brands, düdüklü tencere, döküm tava, çaydanlık ve airfryer gibi ürünlerin üretiminde önde gelen bir konumdaydı; ancak geçtiğimiz aylarda iflasını açıkladı.

Şirket yetkilileri, iflas kararının ardındaki ana sebebin, ağırlıklı olarak bankalara olan yüksek borçları ve artan faiz oranları olduğunu belirtti. Şirket, mali sıkıntılarına rağmen dünya çapında 500 milyon doların üzerinde varlık gösterirken, 132.5 milyon dolarlık kredi alarak ödemelerde zorluklar yaşamıştı. Türkiye pazarında da önemli bir konuma sahip olan Instant Brands, ürünleriyle Türk tüketicilerinin beğenisini kazanmış ve internet satışlarında önemli başarılar elde etmişti.

Pandemi sürecinin etkisiyle hem ABD'de hem de uluslararası pazarda satışlarında düşüş yaşayan şirket, başlangıçta yurt dışı operasyonlarını sonlandırmış ancak bu adım, mali krizi durdurmak için yeterli olmamıştı. Geçtiğimiz ay içerisinde 1800 sendikalı çalışanın işten çıkarılma süreçleri tamamlanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.