Ünlü otobüs devi iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı! Çalışanlar yeni iş arayışında

Dünya genelinde artan yaşam maliyetleri, yükselen fiyatlar ve ekonomik zorluklar nedeniyle hem Türkiye'de hem de dünyanın çeşitli yerlerinde birçok ünlü şirket iflas etme noktasına geldi.

Dünya genelinde artan yaşam maliyetleri, yükselen fiyatlar ve ekonomik zorluklar nedeniyle hem Türkiye'de hem de dünyanın çeşitli yerlerinde birçok ünlü şirket iflas etme noktasına geldi. ABD merkezli otobüs şirketi Coach, özel bir sermaye firması tarafından tam 270 milyon dolar karşılığında satın alındıktan sonra iflas başvurusunda bulundu.

ÜNLÜ OTOBÜS ŞİRKETİ İFLAS EDİYOR

ABD ve Kanada'da Megabus ve diğer biletli otobüs hatları işleten Coach USA, iflas koruma başvurusunda bulunarak varlıklarını satmayı ve borçlarını azaltmayı planlıyor. Coach, ABD'deki en büyük özel otobüs şirketi olarak biliniyor ve özel sermaye şirketi Variant Equity Advisors tarafından 270 milyon dolar karşılığında satın alındı.

Şirket, satın alma işlemlerinin ardından yolcu seviyelerinde kısmi bir toparlanma gözlemledi, ancak 2023'te pandemi öncesi seviyelerin %45'ine kadar ulaştı. Yüksek faiz oranları ve artan işletme maliyetleri, özellikle çalışanların tutulması ve yakıt gibi temel gereksinimlerdeki artışlar şirketi zor durumda bırakıyor. Yavaşça iflasa doğru ilerleyen şirketin çalışanları da geleceğe dair endişeler taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.