Ünlü oyuncu Brigitte Bardot'dan Erdoğan'a mektup geldi

Son dakika! Erdoğan'a o isimden mektup geldi! Dünyaca ünlü Fransız oyuncu ve hayvan hakları savunucusu Brigitte Bardot, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı. Yazdığı mektupta Bardot, sokakta yaşayan hayvanların katledilmesini öngören kanun teklifinin geri çekilmesi için çağrıda .

Dünyaca ünlü Fransız oyuncu ve hayvan hakları aktivisti Brigitte Bardot, Türkiye'de sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören yasa tasarısının geri çekilmesi için AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı.

DW Türkiye'nin haberine göre; Aynı zamanda hayvan haklarını koruyan Brigitte Bardot Vakfı'nın da kurucusu olan 89 yaşındaki ünlü oyuncu, Erdoğan'a şöyle seslendi: "Türkiye, bu hayvanlara yapılan zulümden dolayı aşağılanacak ve eleştirilcek bir ülke haline gelmesin. . yaratıklar, sadık dostlarımız"

Bardot, AFP haber ajansına ulaşan mektubunda, Türkiye'deki başıboş kedi ve köpeklerin bugüne kadar "insanlarla uyum içinde" yaşadıklarını ekledi.

Gül'e de mektup gönderdi 2012 yılında Fransız oyuncu, hayvanları koruma kanunu kapsamında hayvanların toplanması ve "doğal parklara" gönderilmesine ilişkin düzenlemelerle ilgili endişelerini dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektupla bildirdi.

Sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu'nda 42 saati aşkın tartışmanın ardından dün gece kabul edildi.

Yüzbinlerce hayvanın öldürülmesine olanak sağlayan tartışmalı plana birçok STK ve muhalefet partisinin yanı sıra hayvan hakları savunucuları da karşı çıkıyor.

CHP Köpek Programıyla mücadele için elinden geleni yapacak..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.