Ünlü oyuncu Cihat Tamer evlat acısıyla yıkıldı!

Türk tiyatro ve televizyonunun usta ismi Cihat Tamer, büyük bir acı yaşadı. 57 yaşındaki oğlu Atilla Tamer, kansere yenik düşerek hayatını kaybetti. Uzun yıllar sahne alan Tamer, birçok önemli projede yer alarak Türk sanat dünyasında iz bıraktı. Sanatçının acısı tüm sevenlerini derinden sarstı.

Cihat Tamer, Türk sinema, dizi ve tiyatro dünyasının önemli isimlerinden biridir. 24 Şubat 1943 tarihinde İstanbul'un Bakırköy semtinde doğan Tamer'in asıl adı Ahmet Cihat Tamer'dir. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun olduktan sonra, 1959 yılında Bakırköy Halkevi'nde amatör tiyatro kariyerine başlamıştır.

1962 yılında Münir Özkul Tiyatrosu'nda profesyonel sahne hayatına adım atan Cihat Tamer, Bulvar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Üsküdar Oyuncuları, Dostlar Tiyatrosu ve Cihat Tamer - Ercan Yazgan Tiyatrosu gibi birçok önemli tiyatroda çeşitli oyunlarda rol almıştır.

Televizyon dünyasında da önemli projelerde yer almıştır. 1986-1988 yılları arasında Kandemir Konduk'un senaristliğini üstlendiği "Perihan Abla" dizisinde başrollerden birini oynamış, Perran Kutman, Şevket Altuğ ve Ercan Yazgan gibi isimlerle birlikte sahne almıştır. 1989-1990 yıllarında "Bizimkiler" dizisinde yer almış, ardından diziden ayrıldıktan sonra Engin Şenkan onun yerine geçmiştir. 1992-2002 yılları arasında "Mahallenin Muhtarları" adlı dizide muhtar karakterini canlandırarak geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanınmıştır. Son olarak, 2014 yılında Mahsun Kırmızıgül’ün senaristliğini yaptığı "Kadim Dostum" dizisinde rol almıştır.

Cihat Tamer, sanat kariyerinin yanı sıra, son dönemde yaşadığı acı bir kayıpla da gündeme geldi. 81 yaşındaki sanatçının 57 yaşındaki oğlu Atilla Tamer, uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Koç Hastanesi'nde tedavi gören Atilla Tamer, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cihat Tamer, oğlunun durumu için sosyal medyada kan bağışı çağrısında bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.