Ünlü turizm devi iflas etti!

Son dönemde Türkiye'nin neredeyse her köşesini gezen turizm devi, küresel ekonomik krizin derinleştiği bir dönemde iflasını açıkladı. İşte ünlü şirketin iflası hakkındaki diğer detaylar...

FTI adlı Alman turizm şirketi, sektördeki zorlu koşullar sebebiyle iflas başvurusunda bulunmuş oldu. Şirket, Türkiye'nin popüler tatil destinasyonları arasında olması sebebiyle sektöre büyük bir darbe vurdu.

DEV ŞİRKET İFLAS ETTİ!

FTI, Avrupa'nın üçüncü büyük tur operatörü konumundaydı ve Münih merkezli olarak etkinlik gösteriyordu. Şirketin iflası, halihazırda seyahat eden müşterilerinin etkilenmemesi için süreci yönetmeye çalıştığını belirtirken, gelecekteki seyahatler için ise belirsizlikler ortaya çıktı.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, iflastan etkilenen müşterilere para iadesi yapılması çalışmaları sürerken, bu durumun sigorta şirketleri ve fonlar üstündeki etkisi büyük olacağı öngörülüyor. FTI, pandemi döneminde Alman hükümetinden ciddi miktarda finansal destek almıştı.

Şirketin son dönemde rezervasyon sayısında düşüş yaşandığı ve bu durumun hizmet sağlayıcılarla yaşanan nakit sıkıntısını derinleştirdiği bildirildi. Nisan ayında yapılan açıklamada, müşteriler arasında Türkiye'ye olan ilginin yüksek olduğu vurgulanmış, ama şirketin iflasıyla sektör üstündeki etkileri yakından takip ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.