Ünlü Türk Şirketi Fransız Devine Geçti!

Rekabet Kurulu, online otobüs ve uçak bileti satış platformu Obilet’in çoğunluk hisselerinin, tanınmış Fransız firma BlaBlaCar (Comuto SA) tarafından devralınmasına onay verdi. İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

2012 yılında kurulan Obilet, Türkiye’de otobüs ve uçak bileti satışında milyonlarca lira değerinde işlem yaparak sektörün önde gelen firmaları arasında yerini almıştır.

Obilet, 2021 yılında rakibi Biletall'ı satın alarak gücünü artırmış ve pazar payını genişletmiştir. Şimdi ise Fransa'nın seyahat devi BlaBlaCar tarafından satın alındığı duyuruldu. Rekabet Kurulu, "Obilet Bilişim Sistemleri AŞ hisselerinin tamamının Comuto SA tarafından devralınması işlemi uygun bulunmuştur." açıklamasını yaparken, Temmuz ayında gerçekleştirilen başvurunun onaylanması ile birlikte satın alma işlemlerinin önümüzdeki günlerde tamamlanması beklenmektedir.

Hisselerin ne kadar bedelle satıldığı ise merak konusu. Rekabet Kurulu, hisselerin tamamının satışına onay verirken, OBilet yetkilileri Webrazzi’ye yaptıkları açıklamada satış işleminin yalnızca çoğunluk hisselerini kapsadığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.