Ünlü Türkücü Türkiye'yi Terk Edip İsviçre'de Köy Hayatı Sürüyor!

Türk halk müziğinin sevilen isimlerinden biri olan Seher Dilovan, Türkiye'den ayrılarak müzik kariyerine son noktayı koydu. Şimdi ise İsviçre'deki yeni yaşamında köy hayatının tadını çıkarıyor. İşte detaylar..

Ünlü Türkücü Seher Dilovan, Türkiye'yi terk ederek İsviçre'ye yerleşti ve doğayla iç içe bir yaşamı tercih etti. İsviçre'nin Cenevre kentinde bir köyde eşi ve çocuklarıyla birlikte yaşayan Dilovan, ev, bağ ve bahçe işleriyle bizzat ilgileniyor. Müzik kariyerini ise oğlu Alan Dere'ye devreden Dilovan, sosyal medya hesapları aracılığıyla sık sık İsviçre'deki yaşamını paylaşıyor ve oğlunun Eurovision'da İsviçre'yi temsil etmek için hazırlandığını duyurdu.

Ankara'da 1971 yılında doğan Seher Dilovan, Tunceli kökenli bir ailenin kızıdır. Ankara Radyosu Gençlik Korosu'nda stajyer olarak yer alan Dilovan, Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Müzik kariyerine ilk adımını 1992 yılında "Ayvacı" albümüyle atan Dilovan, ardından "Vur Eller Oynasın", "Seher Yeli", "Sabret Gönül" ve "Türkülerle Yeniden" gibi albümler çıkardı. Ayrıca, Seher Dilovan, siyasetçi Kemal Burkay'ın yeğenidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Sahil Güvenlik Operasyonu: İzmir'de 52 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı
Emekliler artık o avantajlardan faydalanabilecek
İçişleri Bakanı: 77 Şehirde Silah Kaçakçılarına Karşı Kapsamlı Operasyon
İzmir'de Sokak Tartışması Kanla Bitti: Hastane Çalışanı Yaşamını Yitirdi
Çöp konteynerine atılan çuvaldan 6 köpek yavrusu çıktı