Ünlü yazar Aşkım Kapışmak gözaltında!

Davranış Bilimleri Uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak, gözaltına alındı! 'Sıfır Risk ile Yüksek Kazanç' vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçuna ilişkin düzenlenen operasyonda İstanbul'da gözaltı kararı ile alındı. Ünlü yazarın, emniyetteki işlemlerinin peşinden Ankara'ya götürüleceği öğrenildi!

Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, vatandaşlara "risksiz yüksek getiri" vaat eden "Smart Trade Coin" adı verilen kripto varlık alım satım platformu üzerinden yatırım yapma talimatı verdikleri gerekçesiyle 127 şüpheli tutuklandı.


 Davranış bilimci ve yazar Aşkım Kapışmak da Cybergoz-42 Operasyonu kapsamında tutuklandı.
 Müfettişler, şüphelilerin, otomatik alım ve satım işlemlerini yürüten ve mevcut kullanıcıların yeni kullanıcılar edinmesi halinde kar vaat eden bir bot uygulamasını satarak bir "Ponzi zinciri" planı oluşturduklarını söylüyor.
 Bu yöntemle 1 milyar doların üzerinde kar elde ettiği söyleniyor.
 Operasyon sonucunda değeri 1 milyar TL olan 177 gayrimenkul ve 61 taşınır mal ele geçirildi.
 Adreste yapılan aramada ayrıca 1 adet ruhsatsız silah, 1 adet kurusıkı tabanca ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.
 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,  sosyal medya hesabından operasyona ilişkin şunları söyledi: "Dolandırıcılık yapanları tespit etmek için istihbarat sistemlerimizi kullanıyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.