Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor

Batı Afrika'da unlubitlerin yaydığı virüs, kakao ağaçlarını tehdit ediyor. Gana'da 50 bin hektarlık alan etkilendi. Dünya çikolata üretimi risk altında. Çiftçiler, virüs yayılımını önlemek için önlemler alıyor.

Batı Afrika'da kakao tarımını tehdit eden unlubitlerin yaydığı virüs, bölgedeki kakao üretimini ciddi şekilde etkiliyor. Gana'da 50 bin hektarlık alan virüs nedeniyle yok olurken, dünya çikolata arzı endişe verici bir seviyeye ulaşıyor. Bu gelişme, çiftçilerin virüsün yayılmasını engellemek için yeni stratejiler geliştirmesi gereğini ortaya koyuyor.

Bir böceğin yaydığı bir virüs, Batı Afrika'daki kakao ağaçlarını tehdit etmeye başladı. Sıcak iklimlerde yetişen tüylü bir böcek olan unlubit, virüsü yayarak ekolojik açıdan dünyanın en yıkıcı virüslerinden biri olarak tanımlandı. Bu virüs, dünyanın en büyük ikinci çikolata üreticisi olan Gana'da 50 bin hektarlık kakao tarım arazisini yok etti.

Dünya çikolata üretiminin yarısı genellikle Fildişi Sahili ve Gana'dan geliyor. Virüs, kakao ağaçlarının yapraklarını, tomurcuklarını ve çiçeklerini yiyen et böcekleri tarafından yayıldı. Gana son yıllarda 254 milyondan fazla kakao ağacını kaybederken, Fildişi Sahili'ndeki kakao mahsulünün de ortalama yüzde 20'si enfekte oldu.

Teksas Üniversitesi'nden matematik profesörü Benito Chen-Charpentier, "Bu virüs, küresel çikolata arzına gerçek bir tehdit oluşturuyor" dedi. Çiftçiler, unlubitlerin virüsü yaymasını önlemek için ağaçları birbirinden uzak dikmeyi umuyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti