UNRWA açıkladı: Gazze'de her gün ortalama 63 kadın öldürülüyor

UNRWA, Dünya Kadınlar Günü’nde Gazze Şeridi’nde 7 Ekim'den beri devam etmekte olan İsrail saldırılarında hayatını kaybeden kadınlarla ilgili verileri açıkladı. Gazze'de her gün 63 kadının yaşamını kaybettiği açıklandı.

Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının 7 Ekim'den beri devam etmesiyle birlikte, kayıpların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Dünya Kadınlar Günü'nde Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında hayatını kaybeden kadınlarla ilgili verileri açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, Gazze'ye düzenlenen saldırılar sonucu günde ortalama 63 kadının yaşamını yitirdiği belirtildi. Bu kadınlardan 37'sinin ise anne olduğu vurgulandı.

HAYATINI KAYBEDEN KADIN SAYISI 9 BİNE ULAŞTI

Açıklamada belirtilene göre, 7 Ekim'den bu yana yaşamını yitiren kadınların sayısının 9 bine ulaştığı ifade edildi ve birçok kadının enkaz altında olduğu bildirildi.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini yaptığı açıklamada, "Gazze’deki kadınların Dünya Kadınlar Günü’nde bu acımasız savaşın sonuçlarına katlanmaya devam etmesinden derin üzüntü duyuyorum," sözlerini söyledi. 

Lazzarini, kadınların tıbbi yardım almadan doğum yapmaları, hijyen ürünlerine erişememeleri ve mahremiyetlerinin sağlanamaması gibi sorunları vurgulayarak ifade etti, "Ekiplerimiz aşırı kalabalık barınaklarda yaşayan kadınları desteklemek, cinsel şiddet mağdurlarına psikososyal destek sağlamak, kadınlar ve kız çocukları için güvenli alanlar oluşturmak için yorulmadan çalışıyor. Ancak kadınların ve kız çocuklarının haklarını korumak için çok daha fazlasını yapmalıyız," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici
Namur'da Göstericiler İsrail'e Silah Satışını Protesto Etti
ABD Dışişleri Bakanı: İsrail'in Gazze'deki Sivil Koruma Planı Yetersiz
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki Operasyonları Hakkında Açıklama Yaptı
Putin'in Yeni Kabine Atamaları: Rusya'da Hükümet Değişiklikleri