UNRWA Genel Komiseri: Gazze'nin %86'sı Tahliye Emri Altında

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'de tahliye emirlerinin bölgenin yüzde 86'sını kapsadığını belirtti. Sürekli yayımlanan emirler, sivillerde panik ve kargaşaya yol açarken, insanların sık sık kaçmak zorunda kaldığını vurguladı. Lazzarini, bu durumun acıyı artırdığını ifade etti.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi'nde insani durumun kritik seviyeye ulaştığını açıkladı. Lazzarini, Gazze'nin yüzde 86'sının tahliye emri altında olduğunu belirterek, sürekli yayımlanan bu emirlerin sivillerde panik ve kargaşaya yol açtığını, insanların sık sık yer değiştirmek zorunda kaldığını vurguladı.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi'ndeki insani durumu değerlendirdiği açıklamasında, "Şu anda Gazze'deki bölgelerin sadece yüzde 14'ü tahliye emri altında değil" dedi. İsrail'in, Gazze'de her gün yeni tahliye emirleri yayımladığını belirten Lazzarini, bu durumun insanlarda panik ve kargaşaya neden olduğunu ifade etti.

Tahliye emirleri nedeniyle, Filistinlilerin çoğu zaman sadece birkaç saat içinde gerekli eşyalarını toplamak zorunda kaldığını belirten Lazzarini, insanların genellikle güvenli olduğunu düşündükleri bölgelere yürüyerek gittiklerini söyledi. Bir kişinin, geçtiğimiz günlerde UNRWA ekiplerine 10 saat içinde iki kez kaçmak zorunda kaldığını belirttiğini aktaran Lazzarini, bu durumun sıkça yaşandığını vurguladı.

Lazzarini, bu tahliye emirlerinin savaşa doğrudan etkisi olmayan siviller için sadece daha fazla sefalet, korku ve acı getirdiğini ifade ederek, "Gazze halkı bir satranç taşından veya pinball topundan farksız değil, insandır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.