Ünsal Ban'ın MASAK raporundan Korkmaz Karaca çıktı: 1.9 milyonluk transfer

MASAK raporuna göre, Ünsal Ban’ın gizli kasası olduğu öne sürülen şoförü Ahmet Karakaş, Peker’in iddialarından sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığından istifa eden Korkmaz Karaca’ya 1 milyon 917 bin lira gönderdi.

AKP Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasındayken Sedat Peker’e video gönderdiği iddiasıyla tutuklanan Ünsal Ban hakkında hazırlanan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu, Cumhurbaşkanlığı eski Başdanışmanı Korkmaz Karaca’ya uzandı.

T24'ten Asuman Aranca'nın MASAK raporundan aktardığı haberine göre, Ünsal Ban’ın gizli kasası olduğu öne sürülen şoförü Ahmet Karakaş, Peker’in iddialarından sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığından istifa eden Korkmaz Karaca’ya 1 milyon 917 bin lira gönderdi.

TBMM'de işe başlamış

Ban’ın gizli kasası olduğu iddia edilen ve milyonlarca liralık hesap hareketleri tespit edilen Ahmet Karakaş, Ban ve Taşkesenlioğlu’nun evlenmesinden 11 ay sonra TBMM Genel Sekreterliğinde “büro memuru” sıfatıyla işe başladı. Karakaş, Mart 2020’den Ocak 2022’ye kadar da maaş aldı. Ancak MASAK raporunda Karakaş’a TBMM’den ne kadar maaş ödendiği bilgisine yer verilmedi.

Raporda, yaklaşık 3.5 yıl evli kalan Taşkesenlioğlu ve Ban çifti arasında tek bir hesap hareketi dahi olmaması dikkat çekti. Boşanma davasının dilekçesinde, Taşkesenlioğlu'nun Ban'a 2.5 milyon dolar verdiği, Ban'ın da bu paralarla lüks bir tekne ve Matrix isimli bir şirketten hisse aldığı öne sürülüyordu.

Çakıcı'nın arkadaşı

Raporda göze çarpan bir diğer hesap hareketi de Ban ve Karakaş tarafından Toygar Yedigöz’e gönderilen toplam 2.5 milyon lira oldu. Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Alaattin Çakıcı, af ile tahliye olduktan sonra sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda, “çok yakın arkadaşlarım” diyerek Yedigöz’ün de aralarında bulunduğu isimlerle fotoğrafını paylaşmıştı. Yedigöz’ün sahibi olduğu firmanın, Kasımpaşa’da kurulacak olan RTE müzesini yapacağı gündeme gelmişti.

Ne olmuştu?

THK üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında olduğu süreçte, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e Taşkesenlioğlu’nun gizlice kayda alınmış görüntülerini verdiği iddiasıyla tutuklanmıştı. Ban ve Peker hakkında bu konuya ilişkin dava açılmış, Ankara Başsavcılığı’nın Ban hakkında ayrıca “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” iddiasıyla soruşturma yürüttüğü ortaya çıkmıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İl Jandarması, Söğütlüdere Köyünde Kaçak Göçmen Operasyonu: 6 Göçmen ve 1 Organizatör Yakalandı
Gençleşmek İçin Ölüm Yoluna Gitmeyin! Popüler Yöntemlerin Sonu Facia Olabilir
İstanbul'da 1 Mayıs Gösterileri: 12 Şüpheli Daha Gözaltına Alındı
TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu: Güvenli Madencilik İçin Adımlar Atılıyor
Türkiye'nin İlk Yerli İletişim Uydusu Türksat 6A Hazır: Uzaya Fırlatma Süreci Başlıyor