Unutkan Ayna'ya Orhan Kemal Roman Armağanı

Orhan Kemal Roman  Armağanı bu yıl 46. kez düzenlendi, yazar Gürsel Korat Unutkan Ayna adlı kitabıyla ödüle layık görüldü. Ödül açıklamasında seçiciler kurulu üyesi olan ve şu an tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Kitap...

Orhan Kemal Roman  Armağanı bu yıl 46. kez düzenlendi, yazar Gürsel Korat Unutkan Ayna adlı kitabıyla ödüle layık görüldü. Ödül açıklamasında seçiciler kurulu üyesi olan ve şu an tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki'nin Yayın Yönetmenliği'ni yürüten Turhan Günay için "tutuklu üyemiz Turhan Günay’ın yokluğunun acısını duyarak toplanmış, Turhan Günay’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını diliyoruz" dendi. 

'TURHAN GÜNAY'IN BİR AN ÖNCE ÖZGÜRLÜÜNE KAVUŞMASINI DİLİYORUZ'

Turhan Günay, M. Nuri Gültekin, Erendiz Atasü, Çimen Günay Erkol, Handan İnci, Yiğit Bener ve Nazım K. Öğütçü’den oluşan seçiciler kurulu yaptığı açıklamada:

“Orhan Kemal Roman Armağanı Seçiciler Kurulu, tutuklu üyemiz Turhan Günay’ın yokluğunun acısını duyarak toplanmış, Turhan Günay’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını dileyerek; Gürsel Korat’ın ''Unutkan Ayna’ romanını, 1. Dünya Savaşı yıllarının çatışmalı koşullarındaki bir Anadolu kentinde mülk bölüşümü, cinayetler ve yerel halkın siyasi otoriteyle ilişkisi gibi pek çok olayı ustaca bir kurguyla birleştirmesi, bu zor zamanlarda aşk, dostluk ve dayanışma gibi insani duyguları derinlikli bir şekilde işlemesi ve yaşadığımız döneme ilişkin uyarılar taşıması nedeniyle 2017 yılı, 46’ncı Orhan Kemal Roman Armağanı’na değer görmüştür'' dedi. 

ÖDÜL, 2 HAZİRAN'DA VERİLECEK

Gürsel Korat, ödülünü 2 Haziran Cuma günü, İstanbul, Beyazıt’ta bulunan Orhan Kemal Kütüphanesi-Konferans Salonu’nda, Saat 10.30 da yapılacak Orhan Kemal’i anma töreninde alacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Wonka mayısta Tivibu’da!
Rambo'nun yıldızı Sylvester Stallone'un saatleri satılıyor! Cehennem Melekleri 2'de saati takmıştı!
Işıklar Mahallesi'nde Baharın Müjdecisi Hıdırellez, Geleneksel Oyunlarla Kutlandı
Muğla Korolar Şenliği 2. Kez Coşkuyla Başladı
Serinin son filmi olacaktı... Hızlı ve Öfkeli bu kez üzdü!