Uraloğlu: Instagram Kapatma Sürecinde Beklentilerimin Altında Tepki Aldım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’da düzenlenen 'Ulusal Staj Programı Geleneksel Kariyer Buluşması'nda Instagram'ın kapatılma sürecine değindi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'da gerçekleştirilen 'Ulusal Staj Programı Geleneksel Kariyer Buluşması' etkinliğinde, Instagram'ın kapatılma süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, kamuoyunun tepkisinin beklediğinin altında kaldığını vurgulayarak, sosyal medya kuralları ile ülke yasalarının dengesine dikkat çekti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'da düzenlenen 'Ulusal Staj Programı Geleneksel Kariyer Buluşması' etkinliğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Instagram'ın kapatılma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BEKLEDİĞİMİN ÇOK ALTINDA TEPKİ ALDIM"


Uraloğlu, hızlı gelişen olaylar karşısında anında tepki vermenin önemine vurgu yaparak, "Bu süreç de böyle oldu. Kamuoyundan beklediğim tepkinin çok altında bir tepki aldım" dedi. Bir ülke ile uluslararası bir şirket arasında denge kurmanın zor olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, "Önemli olan bir şirketin kuralları mı, yoksa bir ülkenin yasaları ve milletin hissiyatı mı?" diye sordu. Türkiye'nin 60 milyona yakın sosyal medya kullanıcısına sahip olduğunu belirten Uraloğlu, "Yasakçı bir zihniyetimiz yok. Burada önemli olan, neden kapattığımızdan çok, neden kapatmak zorunda kaldığımızı sorgulamamızdır" ifadelerini kullandı.

"INSTAGRAM’I KAPATMA SEBEPLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALDIK"


Sosyal medya platformlarının kurallara bağlı olmadan içerikleri kaldırdığını belirten Uraloğlu, "O mu yasakçı, biz mi yasakçıyız, bunu tartışabiliriz. Instagram’ı kapatma sebeplerimizin genel karşılığını sağladık" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.