Ürdün hava sahası bu geceden itibaren tüm uçuşlara kapatıldı

Ülkenin resmi haber ajansı PETRA'nın bildirdiğine göre, Ürdün Sivil Havacılık Düzenleme Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Ürdün hava sahasının yerel saatle 23.00'ten (TSİ 23.00) itibaren "birkaç saat boyunca" gelen, giden ve transit tüm uçuşlara kapatılacağı duyuruldu.

Bu kapatma kararının, gelişmelere göre güncelleneceği ve kontrol edileceği belirtildi.

ISRAIL- İRAN ARASI GERİLDİ

Ülkenin hava sahasının kapatılma kararının, bölgedeki artan tehlikeler nedeniyle uluslararası standartlara göre risklerin değerlendirilmesinin ardından, sivil havacılığın güvenliğini sağlamak amacıyla alındığı ifade edildi. İsrail ile İran arasındaki gerilimin ortaya çıktığı olayda, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısı sonucunda İran Devrim Muhafızları'ndan 2'si general olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in bu saldırısını ülkesine yönelik bir saldırı olarak değerlendirerek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. ABD Başkanı Joe Biden da İran'ın İsrail'e yönelik tehditlerine karşı Tel Aviv'e "sarsılmaz" şekilde destek vereceklerini belirtmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da, İran'ın topraklarından İsrail'e saldırı durumunda karşılık vereceklerini ve İran'a saldıracaklarını ifade etmişti. Bazı ülkeler, bölgedeki artan gerilim nedeniyle vatandaşlarına İran ve İsrail'e seyahat etmemeleri konusunda uyarılarda bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Meydana Gelen Selde Ölü Sayısı 158'e Yükseldi
ABD, İsrail Liderlerine Yönelik Yakalama Kararını Eleştirdi
Trump'ın Sus Payı Davasında Cohen İtirafı: Trump Organization'dan Para Çaldım!
"İsrail ile ABD, Filistin devletinin kurulmasını engelliyor"
Londra-Singapur Uçağında Korku Anları: Türbülans Nedeniyle 1 Ölü, 30'dan Fazla Yaralı!