Ürdün Kralı Abdullah, İran-İsrail Gerilimini Azaltmak İçin Biden'la Görüştü

Ürdün Kralı Abdullah, İran-İsrail gerginliğini ele almak için ABD Başkanı Biden'la görüştü. Bölgedeki koordinasyon ve Gazze'deki ateşkes çabaları ön planda. Abdullah, Ürdün'ün bölgesel bir savaş alanı olmayacağını vurguladı, Gazze'ye insani yardımların sürekliliğini istedi.

Ürdün Kralı Abdullah, İran-İsrail gerginliğini azaltmak amacıyla ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Görüşmede bölgedeki koordinasyon ve Gazze'deki ateşkes çabaları ele alındı. Kral Abdullah, Ürdün'ün bölgesel bir savaş alanı olmayacağını vurgulayarak Gazze'ye insani yardımların sürekliliğini talep etti. İsrail ve İran arasındaki gerilimde tırmanma endişeleri artıyor.

Kral Abdullah, İran'ın İsrail'e saldırıları sonrasında ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesine dair Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgedeki gelişmelerin ele alındığı ve gerginliğin azaltılmasıyla Gazze'de ateşkes sağlanması için çabaların masaya yatırıldığı belirtildi. Liderler, bölgedeki gelişmeler karşısında koordinasyonun önemini vurguladılar.

Kral Abdullah, İsrail'in bölgedeki çatışmaları genişletecek herhangi bir tırmanışına karşı uyarıda bulunarak Ürdün'ün bölgesel bir savaş alanı olmayacağını vurguladı. Tırmanışın durması ve bölgenin olumsuz etkilerden korunması için Gazze'ye yönelik saldırıların sona ermesinin önemine dikkat çekti.

Abdullah ayrıca, Gazze'deki sivil halkın korunması çağrısında bulunarak insani yardımların düzenli ve yeterli düzeyde ulaştırılmasının önemini vurguladı.

Ortadoğu'da yaşanan gerginliklere de değinilen açıklamada, İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik hava saldırısının ardından İran'ın misilleme yapacağı duyurusu ve İsrail'in bu saldırılara yanıt vereceği belirtilmişti.

Daha sonra İran'ın yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle İsrail'e saldırdığı, İsrail'in ise çoğunlukla saldırıları püskürttüğü ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiği bildirilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti
Afganistan'ın Ghor Vilayetinde Şiddetli Yağışlar: En Az 50 Kişi Sel Felaketinde Hayatını Kaybetti
İsrail Annelerinden Çığlık: Savaşı Durdurun!
Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri Gannuşi'ye ve Damadına Onaylanan Hapis Cezaları ve Para Cezaları
Avrupa Konseyi Strazburg'da Yapay Zeka İçin Tarihi Sözleşmeyi Kabul Etti