Ürdün, tüm uçuşlara yönelik hava sahasını kapatma kararı aldı

Ürdün Sivil Havacılık Düzenleme Kurumu'nun resmi ajansı PETRA'nın haberine göre, Ürdün hava sahası, yerel saatle 23.00'ten itibaren gelen, giden ve transit tüm uçuşlara birkaç saatliğine kapatılacak.

Ürdün Sivil Havacılık Düzenleme Kurumu'nun resmi ajansı PETRA'nın haberine göre, Ürdün hava sahası, yerel saatle 23.00'ten itibaren gelen, giden ve transit tüm uçuşlara birkaç saatliğine kapatılacak.

Yapılan açıklamada uluslararası standartlara uygun olarak risklerin değerlendirilmesi ve bölgedeki tehlikelerin artmasıyla sivil havacılığın güvenliğini sağlamak amacıyla varıldığı belirtildi. Bu kararın, gelişmelere göre güncelleneceği ve kontrol edileceği ifade edildi.

Bölgede tansiyon yükseliyor çünkü İran'ın, İsrail'in Suriye'deki büyükelçiliğine düzenlediği saldırıya karşılık vereceği söylentileri dolaşıyor ve bu durum gerginliği artırıyor.

İsrail, İran'dan gelebilecek muhtemel saldırı tehdidine karşı endişe duyarken, ülke çapında okulların iki gün tatil edileceğini açıkladı.

İSRAİL VE İRAN ARASINDAKİ GERİLİM

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde bulunan konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemiş ve o saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısını ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olarak nitelendirerek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak." demişti.

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e yönelik saldırı tehditleriyle ilgili olarak Tel Aviv'e "sarsılmaz" desteklerinin devam edeceğini ifade etmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise, "İran bize topraklarından saldırırsa karşılık vereceğiz, İran'a karşı önlem alacağız." şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

Bazı ülkeler, bölgede artan gerilim nedeniyle vatandaşlarına İran ve İsrail'e seyahat etmemeleri konusunda uyarılarda bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çinli Sosyal Medya Devleri, Kişisel Zenginlik ve Finansal Gösterişe Savaş Açıyor
Netanyahu, Hamas'a Karşı Refah Operasyonunu Başlattı
ABD Meclisi'nin İsrail Silah Sevkiyatı Kararı
Hizbullah'ın İsrail'e Yönelik Kamikaze Saldırısı: Ölü ve Yaralılar Var
İsrail'den Türkiye'ye Ticarette Geri Adım