Ürdün'de ABD güçlerine İHA saldırısı: 3 ABD askeri öldü

Ürdün'ün kuzeydoğusunda meydana gelen insansız hava aracı (İHA) saldırısında 3 ABD askeri yaşamını yitirdi. ABD Başkanı Joe Biden, saldırının İran destekli radikal gruplar tarafından düzenlendiğini belirtirken, sorumluların hesap verileceğini açıkladı.

Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın bir bölgede konuşlanan ABD güçlerine yönelik gerçekleşen insansız hava aracı (İHA) saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırının detaylarıyla ilgili bilgilerin hala toplandığını ve saldırının Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Biden açıklamasında "Dün gece, Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askeri öldürüldü, çok sayıda da yaralı var." ifadelerine yer verdi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, saldırının sorumlularının ABD tarafından belirlendikten sonra hesap sorulacağı vurgulandı. Saldırı sonucu 25 kişinin yaralandığı açıklanırken, Biden, ABD'nin bu tür saldırılara karşı mücadelesini sürdüreceğini ifade etti. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) da saldırının Ürdün'ün kuzeydoğusunda gerçekleştiğini ve 3 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bunun yanı sıra 25 kişinin de yaralandığı, yapılan açıklamada belirtilen noktaların başında geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak