Ürdün’de saldırı: 10 ölü

Ürdün'ün turistik kenti Kerak'ta henüz kimliği belirlenemeyen silahlı bir grubun pazar günü polis devriyelerine ve bir polis karakoluna saldırı düzenlediği, daha sonra kentin tarihi kalesinde saklanan grubun buradan polislere ve...

Ürdün'ün turistik kenti Kerak'ta henüz kimliği belirlenemeyen silahlı bir grubun pazar günü polis devriyelerine ve bir polis karakoluna saldırı düzenlediği, daha sonra kentin tarihi kalesinde saklanan grubun buradan polislere ve yayalara ateş açtığı bildirildi.

Çatışma sırasında aralarında Kanadalı bir turistin de bulunduğu toplam 10 kişinin hayatını kaybettiği, bazı haber kaynaklarına göre aralarında iki turistin de bulunduğu 27 kişi de yaralandı. Associated Press (AP) ajansı yaralı sayısını ''ikisi yabancı 34 kişi’ olarak aktardı.

Ürdün emniyet birimlerin bir yetkili Afp haber ajansına yaptığı açıklamada, öldürülen dört saldırganın IŞİD'e yakınlığı ile bilinen bir Ürdünlü terör hücresine bağlı olduğunu söyledi. Saldırıyı düzenleyen gruptan kaçan olup olmadığı ise belli değil. Ürdün Başbakanı Hani El Mulki Pazar günü yaptığı açıklamada 10 saldırgandan söz etmişti.

Bu arada Ürdün polisi Kerak kentinde saldırganların saklandığı bir konutta büyük miktarda patlayıcı ve otomatik silahlar ele geçirdi, saldırı planlarının da burada yapılmış olabileceğini açıkladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
ABD istihbaratı, Navalni'nin ölüm emrini Putin'in vermediğini tespit etti
Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek