Ürdün''den Suriye''deki 422 cihatçının geçişine izin

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Suriye''de "Beyaz Baretliler" adıyla bilinen El Kaide yanlısı "yardım kuruluşu" görünümlü 422 cihatçıya 3 batı ülkesine yerleşmeleri için geçiş izni verdi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Muhammed el-Kayid, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de "Beyaz Baretliler" olarak bilinen sivil savunma ekiplerinden 422 kişinin, iskan etme sözü veren İngiltere, Almanya ve Kanada'ya yerleşmeleri için ülkeden geçiş izni verildiğini belirtti.

Daha önce yine Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ülkeye giriş yapan ve geçiş izni verilen El Kaide bağlantılı 'Beyaz Baretliler'in sayısının 800 olduğu açıklanmıştı. Açıklamada bakanlığın daha önceden vermiş olduğu rakamın doğru olmadığı belirtildi.

WHİTE HELMETS KİMDİR?

Suriye'de El Kaide ile yakın işbirliği yaptığı bilinen "White Helmets (Beyaz Miğferler)" isimli "yardım kuruluşu"nun ABD ve İngiltere'den milyonlarca dolar para aldığı ortaya çıkmış, dönemin ABD Dışişleri Bakanı Mark Toner, yaptığı basın toplantısında, Washington'un USAID aracılığıyla örgüte 23 milyon dolar aktardığını kabul etmişti. 

Rusya'nın Britanya Büyükelçiliği, geçen yıl 89'uncusu düzenlenen Oscar Ödüllerinde ödül alan Beyaz Miğferler'in "kurtarıcı değil, bir gündem doğrultusunda rol yapan aktörler" olduğunu açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sadık Khan, Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez seçildi
Hamas, Gazze'de savaşı sona erdirmeyen bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini duyurdu
"İsrail'in barışı reddeden tutumu tüm bölgeyi benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyebilir"
Hamas'tan açıklama: "Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz"
İsveç'te Eurovision Öncesi İsrail Boykotu: Malmö'de Protestolar ve Güvenlik Endişeleri