Ayşen Birgör kimdir kaç yaşında, nereli? İşte Şarkılar Bizi Söyler'de Türk Sanat Müziği rüzgarı estirecek

Ayşen Birgör, bugün Kanal D ekranlarında seyirciyle buluşacak olan Şarkılar Bizi Söyler programı konukları içinde yer alıyor. TRT'de uzun seneler program icra eden Birgör, çıkarttığı şarkılarla da biliniyor. Birçok usta sanatçıya...

Şarkılar Bizi Söyler'in 8 Nisan 2023 tarihinde yayınlanacak olan yeni bölümünün fragmanlarında yer alan Ayşen Birgör'ün kim olduğu araştırılıyor. Sosyal medyayı da oldukça etken kullanan Ayşen Birgör'ün 67,6 bin takip edeni bulunuyor. Peki Şarkılar Bizi Söyler konuğu Ayşen Birgör kimdir, kaç yaşlarında, nereli? İşte meşhur sanatçıyla ilgili detaylar...

Ayşen Birgör, müzik tutkunu bir aileden gelmektedir. 3 Kasım 1977 senesinde İstanbul’da doğan müzisyen Ortaokul ve liseyi çalgı eğitimi alarak tamamladıktan sonrasında 1988 senesinde İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Çalgı Eğitim Bölümü'nü kazanmıştır. Ardından Konservatuar eğitimi devam ederken “Gecem” adlı ilk albümünü piyasaya sürdü. Kısa süre içinde sesinin güzelliğiyle birçok kişiye ulaşan Birgör, bir oldukça meşhur isimle çalışmıştır.

Türk müziğinin mühim adları Emel Sayın, Adnan Şenses, Coşkun Sabah, Gülben Ergen, Serdar Ortaç ve Çelik’in vokalliğini üstlenmiştir. 2007 senesinde gösterilen Popstar Alaturka adlı yarışmada üçüncü olmuştur. Günümüzde ise TRT Müzik ekranlarından gösterilen Yıldızlar Altında programının sunuculuğunu üstlenmiştir. İlk albümünü 1996 senesinde Gecem adı ile müzik piyasasına sürmüştür. Bir oldukça usta sanatçıya vokallik icra eden Ayşen Birgör bir dönem Atv kanalında gösterilen Böyle mi Olacaktı adlı dizinin şarkısını seslendirmiştir.

İlk albümünü 1996 senesinde Gecem adı ile müzik piyasasına sürmüştür. Bir oldukça mühim marka ve radyoların reklam jingle çalışmalarını da başarı ile seslendirmiştir.

Ayrıca 2007 senesinde Star Tv'de Popstar Alaturka programına iştirak etmiştir. Yarışmada üçüncü olmuştur. TRT1 kanalında Akşam Sefası programında solist olarak yer almış peşinden TRT İstanbul Radyosu'nda sözleşmeli sanatçı olarak çalışmalarını sürdürmüştür. 2009 senesinde Bambaşka adlı ikinci albümünü çıkarmıştır. Yaşantısını İstanbul'da sürdürmektedir.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri

Wanda Nara'nın Cesur Pozları Beğeni Topladı!
Simge Sağın, sahnede Icardi'ye selam gönderdi: Yeni bir aşk yolda mı?
"Metroya askılıyla binmesinler" demişti, sahneye jartiyerle çıktı
Uyuşturucu alırken yakalanmıştı: Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek'i torbacısı sattı
Arka Sokaklar’ın sezon final tarihi belli oldu