Ürgüp'te Amedspor Formasıyla İşçilere Irkçı Saldırı: 3 Yaralı

Ürgüp'te Amedspor forması giydikleri gerekçesiyle saldırıya uğrayan 3 işçi yaralandı. Amedspor, saldırıyı kınarken, CHP Milletvekili Tanrıkulu da olayı takip ediyor. Soruşturma devam ediyor. Irkçı saldırılar kabul edilemez!

Ürgüp ilçesinin Ak Salur Mahallesi'nde, güneş paneli inşaatında çalışan ve Diyarbakırlı oldukları belirtilen üç işçinin, Amedspor forması giydikleri gerekçesiyle saldırıya uğradığı iddia edildi. Olayda biri silahla olmak üzere toplam üç kişi yaralandı.

Munzur Press'in haberine göre, Amedspor forması giyen üç kişi Nevşehir'de saldırıya maruz kaldı. Olay sırasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla, diğer bir kişi ise ateşli silahla yaralandı. Saldırının ardından bir kişi gözaltına alındı ve yaralanan kişiler tedavi altına alındı.

DHA'nın aktardığına göre, saldırı taş, sopa ve bıçaklarla gerçekleştirildi. Üç kişinin bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandığı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralıların Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. İki yaralının taburcu edildiği belirtildi.

Amedspor, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Nevşehir'de taraftarlarımıza yönelik meydana gelen ırkçı saldırıyı en kuvvetli şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullandı. Açıklamada, "Bu tür saldırılar, toplumsal barışı ve bir arada yaşama kültürünü hedef almaktadır. Sorumluların, yetkili merciler tarafından bir an önce tespit edilerek gerekli yasal işlemlerle cezalandırılmasını talep ediyoruz. Amedspor olarak, her türlü ayrımcılığın karşısında durmaya ve taraftarlarımızın haklarını savunmaya kararlıyız. Adalet sağlanana kadar bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz" denildi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, olayla ilgili açıklamalarda bulunarak mülki idare amirleriyle temasa geçtiğini ve durumu yakından takip ettiğini belirtti. Tanrıkulu, "Amedspor forması ve simgelerinin terörle ilişkilendirilmesi kabul edilemez. Bunun bir kavgaya neden olması asla kabul edilemez" dedi. Ayrıca, saldırının ardından işçilerin bulundukları işi terk etmek zorunda kaldığını ve bu tür gerilimlerin Türkiye’de toplumsal bir ayrışmaya yol açabileceğine dikkat çekti. Olayla ilgili yapılan yanlış haberlerin kaldırıldığını ve saldırıya uğrayan işçilerin serbest bırakıldığını ifade etti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.