Ürküten uyarı: Yapay zeka iki yıl içerisinde insanlığı yok edebilir!

Yapay zeka, birçok kişi için heyecan verici bir gelişme olmasına rağmen, bir yapay zeka uzmanına göre, Eliezer Yudkowsky'e göre, bu teknoloji iki yıl içinde insanlığı yok etme potansiyeline sahip.

Elon Musk'un son zamanlarda tanıttığı yeni robot teknolojisi, birçok ev işini kolaylaştırmakla birlikte, yapay zekanın hızlı ilerlemesi birçok insanı endişelendiriyor.

İKİ YIL İÇİNDE İNSANLIĞI ORTADAN KALDIRABİLİR

Yapay zeka uzmanı Eliezer Yudkowsky'e göre, yapay zeka sadece iki yıl içinde insanlığı ortadan kaldırabilir.

Yudkowsky, "Beni bir duvara dayasanız ve vakalara olasılık koymaya zorlasanız, şu anda kalan zaman çizelgemizin 50 yıldan çok iki yıl gibi göründüğünü söyleyebilirim" dedi. Ancak, insanların bu konuda farkında olmadığını belirterek, "Zorluk şu ki, insanlar insanlığın hayatta kalması için az da olsa bir şansımız olduğunun farkında değiller."

GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR İHTİMAL VAR

Yapay zeka uzmanı, geçen yıl yaptığı açıklamada yapay zekanın yükselişini durdurmak için veri merkezlerinin bombalanması çağrısında bulunmuştu. Bu konudaki fikrini biraz değiştirmiş olsa da, "Şimdi daha dikkatli bir ifade seçerdim" dedi. Yudkowsky, yapay zekanın kendi kendine yeterli hale geldiği ve insanlığa artık ihtiyaç duymadığını fark ettiği ve bizi yok ettiği geri dönüşü olmayan bir ihtimali vurguladı.

Araştırmacı, yapay zekanın gelişiminin işletmelerin etik seçimlere bağlı olduğunu belirterek, "Hiç kimsenin GPT-4'ten daha güçlü bir şeyi eğitmesine izin vermediğimiz sürece, insanlık ölmemeye karar verebilir ve bu o kadar da zor değil" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Muhteşem Yüzyıl dizisi mobil oyun oldu: Tek tıkla ücretsiz oynayın!
WhatsApp'tan Yeni Bir Değişiklik Daha: Sesli Aramalar Artık Daha Kullanıcı Dostu Olacak!
Spotify'ı ücretsiz kullananlara kötü haber: O özellik ücretli oluyor!
41 Işık Yılı Uzaklıkta 'Süper Dünya' Keşfedildi
NASA'nın Psyche Uzay Aracı: Uzaydan Dünya'ya Lazer İletişimiyle Çığır Açıyor