Ürkütücü iddia: Tek kullanımlık ameliyat malzemesi tekrar tekrar kullanılıyor

Prof. Dr. Cem Baykal, ameliyatlarda aslında tek kullanımlık olan malzemelerin hem kamu hem özel hastanelerde yıllardır tekrar tekrar kullanıldığını açıkladı.

Cem Baykal, malzeme krizinin yeni başlamadığına işaret ederek bu durumun yıllardır sürdüğünü vurguladı. Bu uygulamayı herkesin bildiğini lakin sustuğunu söyleyen Baykal, tek kullanım kuralına uymayanlara kesilen 10 bin liralık cezanın 10 yıl önce kaldırıldığını ifade etti.

Sözcü’ye konuşan Baykal, devletin de bu durumu bildiğinin altını çizdi. Baykal şöyle konuştu:

“Devlet ya da özel hastanelerin hepsinde bu rutin bir uygulamadır. Devlet de bunu biliyor. Bu yüzden cezayı kaldırdı. Herhangi bir ceza uygulamıyor. Özel sigortalar da bunu biliyor. Bunun aslında tıbben çok büyük bir sakıncası da yok lakin regülasyon olursa daha doğru olacaktır. Devlet “reuse” yapanı (tekrar kullananı) cezalandıracağım ya da şu şu şu malzeme şu kadar kullanılabilir… Yani devlet düzenleme yapıyorum dese o da başımızın üstüne… ABD’de belli şartlara bağlamış. Avrupa Birliği tamamen yasaklamış lakin Türkiye’de bu konuda bir düzenleme yok. Yapmayın diye kanun var lakin o kanunun ceza maddesi daha sonra kaldırılmış. Devlet 2010 yılında, “Yasak, bunu yapmayacaksınız. Bunu yaptığınız anda kullanım başı 10 bin lira keserim. Astarı yüzünden pahalıya gelir. Onun için yapmayın” demiş. Bir buçuk yıl sonra hiçbir açıklama yapılmadan bu ceza kaldırılmış. Birileri bu konunun peşine düşecekse, bu cezayı kaldıranlara soracak, “Bu cezayı neden kaldırdın” diye…”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Vücut ve organ temizleyici!: İşte padişahların zinde kalmalarının sırrı!
Akıllı telefon ve bilgisayar kullanımında dikkat edin!: Göz sağlığınız tehlikeye girebilir
Hurma ve Hurma Çekirdeğinin Sağlık İçin İnanılmaz Faydaları!
Uzmanlar Uyarıyor: Elektronik Sigara Gençlerin Beyin Gelişimini Tehdit Ediyor
Doğal Yöntemlerle Sağlıklı Zayıflama Trendi