Uşak'ta 2 ayrı yerdeki orman yangınları 17 saate kontrol altında!

Uşak'ta 2 ayrı yerde çıkan orman yangını yüzünden büyük bir panik yaşandı. 2 ayrı yerde çıkan orman yangını zamanında müdahale olmasına rağmen 17 saat sürdü. Çok çok uzun süren orman yangınında kayıp..

Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören ve Kuşdemir köyleri ile merkezdeki Kayağıl köyü arasında çıkan 2 ayrı orman yangını, hava ve kara ekiplerinin yardımıyla 17 saatte kontrol altına alındı.

Saat 18.00 sıralarında Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören ve Kuşdemir köyleri arasındaki ormanda ve Kayağıl köyü civarındaki ormanda iki ayrı yangın çıktı. Yangınlar rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyüp yayılıyor. Haber verilmesinin ardından her iki bölgeye de çok sayıda su kamyonu, itfaiye aracı, inşaat ekipmanı, helikopter ve uçak gönderildi.

Kızılcaören ve Kuşdemir köyleri arasındaki ormanda yangın çıkınca, 4 helikopter ve 2 uçakla havadan kurtarma çalışmaları sırasında itfaiye ekipleri de yangına yerde müdahale etti. Olay yerine varıldığında havadan kurtarma çalışmaları tamamlanmış olup, yangın söndürme çalışmaları 95 araç ve 309 personel ile karadan kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Kızılcaören köyündeki 11 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Bu yangın anında 2 helikopter, 44 araç ve 112 işçinin katıldığı Kayağıl'a saldırdı ve havadan kurtarma durduruldu.

 

Her iki yangın için de karadan kurtarma operasyonları gece boyunca devam etti. Günün ilk ışıklarında cennetin unsurları bir kez daha söndürme gücüne sahip olur. Yangın, 17 saat süren mücadelenin ardından saat 11.00 sıralarında kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları sürüyor.

Orman Genel Müdürlüğü'nün resmi sosyal medya hesabında hazırladığı belgede; "Uşak Düzce ve Banaz kampında çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Soğuk kuvvet devam ediyor. Yeşil bizim geleceğimizdir. Lütfen gelecekte yangın çıkarmayalım. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.