Uşak'ta 2023 Yılında Gerçekleşen Yapı İzinleri: 281 Bina ve 933 Daire

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, Uşak'ta 2023 yılı Ekim-Aralık döneminde yapı ruhsatı verilen bina sayısı 281, daire sayısı ise 933 oldu.

Uşak'ta 2023 yılı Ekim-Aralık döneminde yapı ruhsatı verilen bina sayısı 281, daire sayısı 933 olarak belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) tarafından yayınlanan 2023 yılı Ekim-Aralık dönemi yapı izin istatistikleri, Uşak'taki yapılaşma trendini ortaya koydu.

YAPILAN BİNALARIN DAĞILIMI

Uşak belediyeleri tarafından verilen yapı ruhsatlarının dökümüne göre, 2023 yılı Ekim-Aralık döneminde bina sayısı 281, daire sayısı ise 933 oldu. Bu yapılar toplamda 161 bin 187 metrekarelik bir alanı kapsadı. Yapılan binaların çeşitli özelliklerde ve ihtiyaçlara yönelik olarak dağılımı, Uşak'taki konut ve ticari alan ihtiyaçlarını yansıtmaktadır.

YAPI KULLANMA İZİN BELGELERİ

Aynı dönemde Uşak'ta belediyeler tarafından verilen "yapı kullanma izin belgesi" sayıları da paylaşıldı. Buna göre, bu dönemde yapı kullanma izin belgesi alarak kullanıma açılan bina sayısı 220, daire sayısı ise bin 89 olarak kaydedildi. Bu binaların toplam yüzölçümü 233 bin 227 metrekareyi buldu. Yapı kullanma izin belgesi alan binalar, tamamlanan projelerin ve kullanıma hazır hale getirilen yapıların sayısını temsil etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Faiz gelirlerinde düşüş başladı: Bankada parası olanlar dikkat!
Aselsan temettü 2024 ne zaman ve ödeme hangi tarihte yapılacak?
Planlı üretim modeli çiftçiye nefes aldıracak!
Altın ve doların yerine hisse senetlerini tercih edenler kazanacak! Tarihi rekora hazırlanın
Elektrikli araçları şarj ederken üzerine ıslak havlu koymak bakın ne işe yarıyor?