Uşak'ta Orman Yangınları Büyüyor: Kızılcaören'de 11 Ev Tahliye Edildi

Uşak'ta Banaz ve Düzce merkez ilçelerinde çıkan orman yangınları hızla yayıldı. Kızılcaören köyünde 11 ev tahliye edilirken, yangın söndürme çalışmaları hem karadan hem havadan sürdürüldü. Kayaağıl’daki yangına da müdahale edildi, yerleşim yerleri tehdit altında değil.

Uşak’ta Banaz ve Düzce merkez ilçelerinde iki ayrı noktada çıkan orman yangınları, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Banaz’daki Kızılcaören köyünde 11 ev tahliye edilirken, alevlerle mücadele hem havadan hem karadan sürdürüldü. Kayaağıl’daki yangına da müdahale edildi ancak yerleşim yerleri için herhangi bir tehdit bulunmuyor.

Uşak'ta iki ayrı noktada orman yangını çıktı. Banaz ilçesi ve Düzce merkez ilçede başlayan yangınlar, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek geniş alanlara yayıldı.

Yangınların en çok etkilediği bölgelerden biri Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören köyü oldu. Alevlerin köy evlerine yaklaşması üzerine 11 ev tahliye edildi.

Kızılcaören ve Kuşdemir köyleri arasındaki ormanda çıkan yangına havadan 4 helikopter ve 2 uçakla müdahale edilirken, karadan da yangın söndürme ekipleri alevlerle mücadele etti. Havanın kararmasıyla havadan müdahale sona erdi ve karadan 95 araç ile 309 personelle söndürme çalışmaları kesintisiz devam etti. Ayrıca, Uşak Jandarma Komutanlığı’ndan komandolar da yangın bölgesine sevk edilerek çalışmalara katıldı.

Uşak Valisi Turan Ergün, merkeze bağlı Kayaağıl’da da aynı saatlerde çıkan yangına karadan 44 araç ve 112 personelle müdahale edildiğini belirtti. İki helikopterin de bu bölgedeki yangına müdahale ettiğini, ancak burada herhangi bir yerleşim yeri tehdidi bulunmadığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.