Üst Düzey İstifa! Bilge Yılmaz İYİ Parti'den Ayrıldı!

İYİ Parti'nin kurucu üyelerinden ve GİK üyelerinden Prof. Dr. Bilge Yılmaz, bugün yaptığı yazılı açıklama ile partiden istifa ettiğini duyurdu. Yılmaz, istifasını gerekçe olarak partinin zaafiyetlerini ve son dönemdeki siyasi tavrını gösterdi.

İYİ Parti'de Sarsıntı! Prof. Dr. Bilge Yılmaz Partiden Ayrıldı!

İYİ Parti'nin kurucu üyelerinden ve GİK üyelerinden Prof. Dr. Bilge Yılmaz, bugün yaptığı yazılı açıklama ile partiden istifa ettiğini duyurdu. Yılmaz, istifasını gerekçe olarak partinin zaafiyetlerini ve son dönemdeki siyasi tavrını gösterdi.

Yılmaz, 2021'den beri İYİ Parti'de "daha demokratik ve daha müreffeh bir Türkiye" için mücadele ettiğini ve partinin bu amaca ulaşabilecek potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Ancak zamanla partinin kurumsal yapısının çöktüğünü ve Altılı Masa sürecinde de hatalar yapıldığını savundu.

Yılmaz, özellikle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'da Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını önleyememesini ve sonrasında tutarsız bir tutum sergilemesini eleştirdi. Ayrıca partinin "mağdur psikolojisi" içinde olduğunu ve "toplumun yalnız sansasyonel haberler ve skandallarla ilgisini çekebildiğini" savundu.

Yılmaz, partideki aksaklıkları dile getirdiğini ve çözüm önerileri sunduğunu da açıkladı. Ancak bu önerilerin dikkate alınmadığını ve partinin "kötü gidişatına" engel olamadığını belirtti.

Yılmaz, istifasını 28 Şubat 2024'te şahsi çıkarların ortak hedeflerin önüne geçtiğini savunarak duyurmuştu. Önümüzdeki kongre sürecinde de umudunun farklı olduğunu ve partinin "genel başkanlık rekabetinin ötesine" geçmesi gerektiğini ifade etti.

Yılmaz, istifasını seçim sürecinde partiye zarar vermemek için sonraya bıraktığını da açıkladı. "Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmış olmanın huzuruyla İYİ Parti'den ayrılıyorum" diyen Yılmaz, partideki tüm vatanseverlere minnettarlığını sundu.

Bilge Yılmaz'ın istifası, İYİ Parti'de büyük bir sarsıntı yaratması bekleniyor. Yılmaz'ın bundan sonra ne yapacağı ise merak konusu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
Özel'den Tokat'taki patlama ile ilgili açıklama
Özgür Özel'den Tokat'taki patlamaya ilişkin açıklama geldi!
Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!